21. joulukuuta 2014

Talvikuvia

Moi!

Meillä alkaa viimein olla hieman jouluista sillä toissa päivänä satoi lunta. Eilen Maijun (Leiposen) ollessa käymässä meillä niin päätettiin mennä kuvailemaan heppojen kanssa kun oli niin nätti sää.
Meillä alkoi joululoma eilen, tai mulla oikeestaan jo perjantaina koska eilen olin töissä minkä vuoksi en joulujuhlaan päässyt.

hän ei jaksanu enään seistä paikallaan xd
Tänään mulla oli Maijun estevalmennus Assilla ja Evitalla kun se tuli taas jouluksi Suomessa käymään. Tehtiin molempien kanssa aika samat hommat eli alotettiin sileellä. Ratsastettiin ympyrällä ravia ja laukkaa ja koitettiin saada heppojen takaosaa enemmän alle. Tehtiin takaosan väistätyksiä ulos ja samalla koitettiin lyhentää hevosta mahollisimman paljon, jonka jälkeen ratsastettiin paljon eteen päästämättä hevosta pitkäksi.
Aloitettiin hyppäämällä n. 60cm pystyä vinoon ravista, minkä jälkeen hevoset ei saanu alkaa juoksemaan vaan piti saada ne heti lyhyeksi ja taivuttaa hyvin kaarteessa ja tarvittaessa tehdä voltti. Sen jälkeen hypättiin yksittäistä n. 80cm vesimatto pystyä laukasta ja samalla idealla että hevoset ei saa lähteä juoksemaan esteen jälkeen vaan niiden pitää tulla takasin lyhyeksi ja taipua kaartessa ja tehdä työtä.
Sen jälkeen hypättiin jumppasarjaa, jossa oli ensin 3 innaria ja sitten yhden askeleen väli okserille. Teimme tätä n. 5 kertaa ja okseria nostettiin joka kerralla. Sen jälkeen hyppäsimme toista linjaa; neljän esteen sarjaa, jossa kaikki esteet olivat pystyjä ja välit yhden askeleen välejä. Aloitimme sarjalla n. 90cm-100cm esteillä ja niitä nostettiin pikkuhiljaa. Lopuksi teimme vielä muutaman isomman hypyn yksittäiselle pystylle joka oli 120-130cm.
Molemmat hepat hyppäs tosi hyvin. Assi varsinkin yllätti mut tänään tosi positiivisesti sillä se on ollu nyt ihan kauheen villi ja hankala ratsastaessa mutta tänään se oli ihan super hyvä. Evita oli pikkusen villi ja vähän hermostu neljän esteen sarjalla koska välit meinas jäädä ahtaiksi, mutta muuten sekin hyppäs tosi hyvin.

Meijän hepat rokotettiin tänään joten nekin saa nyt vähän joululomaa.

~ Jenni
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti