8. joulukuuta 2014

Tedin valmennus 8.-9.11. ja kauden viimeiset kisat

Moi!

Mulla on taas jääny vähän tää kirjottaminen, mut koitan tässä postauksessa nyt kertoo mitä tässä viimesen kuukauden aikana ollaan tehty.

Oltiin marraskuus ensimmäisenä viikonloppuna Tedin valmennuksessa Valkeakoskella. Mukana meillä oli Evita ja Assi sekä Olli joka samalla reissulla käytiin viemässä takasin Lempäälään.
Lähdettiin lauantai aamuna kotoa siinä kahdeksan maissa. Meijän piti lähteä jo vartin yli seittemän, mutta meillä meinas ensin olla vähän ongelmia hevosauton kanssa joten päästiin lähtemään vasta melkeen tunti jäljessä.
Tämän vuoksi en ehtinyt ensimmäiselle sileän tunnille ihan kunnolla, mutta menin sinne sitten vähän kesken kaiken.
Menin ensin Ollilla. Olli oli tosi hyvä ratsastaa ja työskenteli oikeen kivasti. Tehtiin puomeja ja pikkuhyppyjä kavaleteillä.
Toiselle sileän tunnille menin Assilla. Tehtiin tokalla tunnilla myös puomeja ja pikkuhyppyjä. Assi meni myös tosi kivasti lukuun ottamatta tunnin lopussa sen saamaa kiukkukohtausta. Se vaan alotti taas yhtäkkiä pukittamiset ja muutenkin kiukuttelun. xD Onneks lopetti suht nopeesti niin pystyin tekemään harjotukset loppuun.

Iltapäivällä meillä oli estetunnit, joissa hyppäsin kaikissa kolmessa ryhmässä. Ekana menin Evitalla, joka oli aika villi varsinkin kun ei ollu menny aamulla ollenkaan. Evita hyppäs kuitenkin ihan hyvin ja Ted oli tosi tyytyväinen. Ite en tosin ollu kauheen tyytyväinen Evitan ekaan päivään, koska se on ollu paljon parempikin nyt viime aikoina.
Tokalle estetunnille menin Assilla. Alkuun Assi meni tosi hyvin kun tehtiin vaan pikkuesteitä, mutta heti kun alettiin hyppäämään isompaa niin alotti taas kauheen kiukuttelun. Oli siis tosi menossa esteille ja hyppäs hyvin, mutta pukitti ja riehu esiteiden jälkeen ja väleissä tosi paljon. Sanoinkin sitten äitille siinä että nyt ei oo kaikki kunnossa että Assi riehuu tosi paljon enemmän mitä normaalisti, kun kyllä se aina hypätessä vähän pukittaa koska on niin innoissaan, mutta että nyt tää on ihan erilaista. Alettiin sitten kattomaan sen satulaa siinä vähän tarkemmin kun sen kanssa on ollu ennenkin ongelmia ja vähän saman laista reaktiota hepalta ja huomattiinkin sitten että satula on aika lähellä säkää ja voi napata kiinni hypyssä.
Yritettiin ensin laittaa lisää palota mattes-romaaniin mutta satula oli edelleen lähellä säkää. Päätettiin sitten kokeilla vaihtaa kokonaan eri satula kesken tunnin sillä Sonja jonka tallilla valmennus pidettiin oli sanonut aikasemmin että sillä ois yks Buteet-merkkinen satula myynnissä että mä voisin kokeilla sitä kun ollaan muutenkin nyt katteltu toista tommosta parempaa yleispätevää satulaa.
Satulan vaihdon jälkeen Assi lopetti riehumisen ja hyppäs lopputunnin tosi hyvin!

Vikana menin vielä Ollilla. Ted oli tosi hämmästynyt siitä miten paljon sekin oli muuttunu siitä mimmonen se oli viimeks kun Ted oli sen kesällä nähny. Olli hyppäs myös mun mielestä tosi kivasti.

Sunnuntai aamuna menin vaan Evitalla sileetä. Evita meni tosi kivasti. Tehtiin taas puomeja ja pikkuhyppyjä innareilla, sekä puhuttiin siitä miten hevoselle voi helposti saada lisää voimaa.

Tunnin jälkeen lähdettiin käymään Lempäälässä keskuksella viemässä Olli takasin sinne kun mun ei kauheesti ollu enään järkee pitää sitä kun en ois voinu sillä enään kisata ponivuosien loppumisen vuoksi ja sen kannalta taas olis tärkeetä että sitä saatais kisoihin jottai sille sais tuloksia ja sen sais myytyä. Samalla otettiin myös kyytiin mun uus nuori hevonen, jota siis kävin kokeilemassa sillon HIHS:in jälkeen sunnuntaina. Mulle tuli siis semmonen 5-vuotias ruuna Ekyriels eli Eki. Se on puoliks mun ja Mikon.

Iltapäivällä hyppäsin kaikilla kolmella hepalla. Menin ekana Assilla joka hyppäs ihan super hyvin. Hypättiin n. 120cm rataa ja lopuksi tehtiin muutaman kerran vielä yksittäinen iso pysty (n.140cm)

Seuraavaksi menin Evitalla. Evita hyppäs myös ihan super hyvin! Hypättiin sillä myös n. 120cm ja lopuksi tehtiin muutama isompi pysty (n.135cm).Evitan valmennus
Menin vielä vikalle tunnille Ekillä koska haluttiin että Ted näkee sen. Eki oli aika villi kun oltiin uudessa paikassa ja koska maneesissa oli paljon muita hevosia. Hypättiin ensin vähän yksittäisiä esteitä ja luulin että en hyppää enään muuta kun olin sanonut että en halua tehdä ainakaan koko rataa kun toi oli vasta neljäs kerta kun ratsastin Ekillä. Sitten Ted kuitenkin sanoin kun muut oli hypänny radan että noni Jenni, sun vuoro! Olin ihan sillai että "ei , sanoin etten haluu hypätä rataa!" mutta Ted vaan että kyllä sä voit hypätä. No hyppäsin Ekillä sitten jonkun n. 110cm radan ja Eki hyppäs kyllä ihan tosi hyvin!

Seuraavana viikonloppuna meillä oli tän kauden vikat kisat Tampereella jotka oli samalla myös junnujen hallimestaruudet. Mukana mulla oli Assi, Evita ja Winski.
Hyppäsin kaikilla ensin 110cm. Winski oli ihan kauheen villi ja otti perusradalla yhen alas. Evita oli ihan tosi jees tuntunen radalla ja hyppäs 0/0vp ja oli 3. Assi meni myös tosi hyvin 0/0vp ja oli 10.

Seuraava luokka oli 125cm junnujen hallimestaruus luokka jonka menin Evitalla. Evita oli verkassa ihan super hyvän tuntunen ja alotti radan myös tosi hyvin. 7. pystyllä meillä tuli pudotus josta Evita pikkusen hermostu ja juoksi aika paljon ennen kolmoissarjaa minkä vuoksi välit jäivät ahtaiksi josta Evita hermostu vähän lisää. Onneks ennen viimeistä linjaa oli aikaa ja sain tilannetta rauhotettua. Evita kuitenkin hyppäs aika tosi paljon ylös seuraavalla trippelillä ja juoksi vähän matalana seuraavalle okserille jolla tuli sitten toinen pudotus. Päästin kuitenkin vielä jatkamaan hyvin viimeselle pystylle joten tulokseksi 8vp. Oon tosi tyytyväinen Evitaan, koska nyt se oli 125cm radallakin tosi rohkee ja rento lukuun ottamatta ihan loppurataa. Nyt täytyy vaan talvella treenata vähän isommilla esteillä välillä jotta se on hypännyt enenmmän myös isoa eikä heti säikähdä jos joutuu vähän käyttämään enemmän itseään.

Menin vielä Assilla ja Winskillä 120cm. Winski oli edelleen ihan pöhkön villi. Sille ei sovi yhtään jos on ollu vähääkään kisataukoa koska sillä on heti ihan liian kivaa. xd Se ei keskittynyt radalla yhtään ja otti kolme alas...-,-" Assi sensijaan oli ihan tosi hyvä! Meillä tuli yks alas, mikä oli ihan mun oma puomi, heppa oli super!

 Nyt tänä viikonloppuna oli lauantaista sunnuntaihin Miisan luona Lempäälässä. Kävin sitten samalla reissulla hyppäämässä drive-in kisoissa Niihamassa yhellä Mikon hepalla. Menin lauantaina Lempäälään alkuillasta ja hyppäsin yhellä hepalla Kari Nevalan valmennuksessa. Heppa hyppäs tosi kivasti ja tykkäsin valmennuksesta (en ollu ennen ollu Karin valmennuksessa). Illalla sitten vaan chillailtiin Miisan kämpillä ja käytiin syömässä.
Sunnuntai aamuna lähettiin Niihamaan kisoihin. Hyppäsin sillä samalla hepalla 100cm ja 110cm. Se hyppäs molemmat radat tosi hyvin 0vp.

Nyt onkin sitten aika pitkä kisa- ja valmennus tauko edessä. Mua ahistaa jo valmiiks kun tiedän etten pääse kisoihin kun vasta Helmikuun eka viikonloppu. Miettikää 2 KUUKAUTTA VAAN KOTONA! :O kamalaa sanon minä joka rakastan kisaamista. Okei on meillä onneks Tedin valmennus Joulukuun lopussa ja Piia Pantsun valmennus Tammikuussa Lehtimäellä ettei tarvi ihan vaan kotona olla. Pikkuhiljaa kyllä alko kaduttamaan etten hakenu maajoukkue-valmennukseen kun sitten ois voinu päästä ees välillä käymään jossain ettei nyt ihan päästäis syrjäytymään. :'D Miks ihmeessä suomessa pitää olla talvi ja varsinkaan miks kaikkien pitää vaipua johonkin talvihorrokseen niin ettei missään tapahdu mitään. Kauheen tylsää ihmiselle joka elää aina vaan sen muun 3/4 vuodesta kisasta toiseen ja se muu elämä tulee vähän siinä sivussa. :D

Voisin koittaa nyt tässä talven aikana toteuttaa myös vähän toivepostauksia eli:
Minkä laisia postauksia toivoisitte nyt talven aikana tulevan?

Laittakaa toiveita TÄN postauksen kommentteihin

Hyvää joulun odotusta kaikille!

~ Jenni

5 kommenttia:

 1. Tee videopostaus ku ridaat, My Day, kuvapostaus,tallin esittely,

  VastaaPoista
 2. Jos tyhjissä kohdissa on tarkoitus olla videot, Laitatko niihin alle linkit myös? Nyt ei näy mitään.

  VastaaPoista
 3. My day, koulu aamu rutiini, sennin kanssa video

  VastaaPoista
 4. Onko assilla free jumpit kun näyttää ainaki niiltä tossa videolla:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei ku ne ei ollu mun omat ku jouduttiin vaihtamaan satulaa kesken tunnin nii lainasin Roosan jalustimia :D

   Poista