24. helmikuuta 2015

Tavoitteeni 2015

Moi!

Ajattelin kirjoittaa postauksen jossa puhun ensi kauden tavoitteistani. Aihe on melko ajankohtainen kun kisakausikin on taas alkamassa ja jokainen kilpaileva ja vähemmänkin kilpaileva ratsastaja on varmasti asettanut itselleen jonkin laisia tavoitteita ratsastuksen suhteen tulevalle vuodelle.
Tavoitteiden asettamisessa tärkeintä on se että ne ovat realisitisia ja on mahdollisuus saavuttaa ne. Jos tavoiteesi on epärealistinen ja olisi suoranainen ihme jos pystyisit sen saavuttamaan, et välttämättä jaksa töitä sen eteen. On tärkeä kuitenkin muistaa että on eri asia asettaa pidemmän tähtäimen ja lyhyemmän tähtäimen tavoitteita (esim. tuleva kisakausi). Sillä totta kai voit ottaa tavoitteeksesi että jonain päivänä hyppäät MM-kisat.
On myös tärkeä muistaa omat tavoitteensa, jotta voi syksyllä kilpailukauden loputtua miettiä toteutuivatko tavoitteesi vai eivät. Jos ne toteutuivat, voit olla todella tyytyväinen itseesi ja asettaa yhä suurempia tavoitteita seuraavalle vuodelle. Jos taas kävi niin että et päässyt tavoitteisiisi on hyvä miettiä miksi näin kävi ja mitä voit vielä parantaa tulevana vuonna. Joskus kilpailu-tai treenikautta voi häiritä oma tai hevosen loukkaantuminen jonka vuoksi ei päästä tekemään asioita niin kuin on suunniteltu tai joskus muuten vain voi tulla takapakkia ja kaikki ei suju niin kuin oli oletettu.

Joskus saattaa käydä myös niin päin että asiat menevätkin paljon oletettua paremmin ja pärjäät paljon paremmin kuin mitä olisit voinut uskoa. Jos katsotaan mun uraa taaksepäin niin mulle tälläinen hetki on ollut syksyllä 2013 kun voitin junioreiden hallimestaruus kultaa Niilolla. Mulla ei todellakaan ollut tavoitteena saada edes mitalia koska ajattelin että se olisi aivan liikaa edes haaveilla sellaisesta siinä vaiheessa, mutta toisin kävi!


Mutta jos puhutaan vähän mun tulevan kilpailukauden tavoitteista niin voisin kertoa niistä enemmänkin hevoskohtaisesti vaikka ne onkin kerrankin aika saman tapasia kaikilla.

Evita van het Muggebos

Evitan kanssa tarkoitus olisi hypätä Junioricupia, sekä team Eurohorsesin kisoissa järjestettävää Juniori-sarjaa sekä Juniori GP:tä. Tarkoitus olisi myös hypätä junioreiden SM:ät sekä päästä HIHS:iin hyppäämään junnuluokkia kun viime syksynä ei sinne päästy. Tavoitteena olis myös päästä hyppään kivoja 130cm ratoja ja hakea Evitalle rutiinia siltä tasolta. Tarkoituksena olisi hypätä myös junnujen hallimestaruudet.
© Niina Salonpää
Arctica


Assin kanssa mulla on aika pitkälle samat tavotteet kun Evitankin kanssa. Sen kanssa haluaisin päästä hyppäämään 130cm ratoja jo alkukaudesta ja muutenkin keskityn sen kanssa ehkä enemmän Junioreiden GP:hen ja rutiinin saantiin 130cm radoilta. Tarkoituksena olisi hypätä myös junnujen SM:ät ja jos kaikki sujuu hyvin niin tavoitteena olisi että loppukaudesta päästäisiin starttaamaan myös 135cm.West Side Prunella

Nellan kanssa mulla on oikeastaan ihan samat tavoitteet kun Evitallakin. Tavoitteena olisi tuoda se vielä takasin 130cm radoille jos kaikki sujuu hyvin. Tavoitteena olisi myös pärjätä junioricupin kokonaiskisassa ja hypätä junnujen SM:ät ja junnujen hallimestaruudet myös Nellalla.


Ekyriels

Ekin kanssa aloitellaan ensin treenaamalla kotona ja muualla sekä hyppäilemällä harjotus- ja aluekisoja. Ekin kanssa varmaan ison tavoite tässä vaiheessa olisi että saataisiin sen ratsastettavuutta esteiden välissä paremmaksi. Tavoitteena olisi että loppukaudesta pääsisin hyppäämään sillä joitain nuorten hevosten luokkia.


Löytyisikö teistä lukijoista joitain jotka osaavat/ovat innokkaita tekemään bannereita? Musta meinaan tuntuu että olisi aika päivittää blogin ulkoasua hieman ajankohtasemmaksi sillä kohta mulla ei luultavasti ole enään yhtäkään bannerissa esiintyvistä hepoista. Eli jos jollain on nyt hiihtolomalla tylsää tai muuten vaan haluaisi väsätä mulle banneria niin olisin aivan äärettömän kiitollinen! Laitan tuohon sivupalkkiin uuden sivun ja sinne kuvia mitä bannerissa voisi esimerkiksi käyttää. Valmiit bannerit voi lähettää mulle s-postiin: jenni.kammonen@hotmail.com :)

~ Jenni

6 kommenttia:

 1. Todella mukava postaus taas kerran, aina on kiva lueskella muiden tavoitteita!

  Mä olen ainakin innokas tekemään jonkinmoista banneria, lähettelen myöhemmin spostiisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla että tykkäsit postauksesta :)

   Poista
 2. Olipa kiva postaus :) mä kokeilen täs parin päivän sisällä väsätä jonkunmoista banneria :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ja tosi kiva jos vaan viittit tehä :)

   Poista
 3. Mikäs tää kimo on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mun "uus" (tullu marraskuussa) nuori hevonen, 6v. ruuna Eki. :)

   Poista