16. huhtikuuta 2015

Hevoset 2015

Moikka!

Jo perinteeksi muodostuneet Hevosmessut ovat takanapäin. Minun osaltani messut koostuivat lauantain kisa-osuudesta sekä sunnuntain "turisti"-osuudesta.


Lauantaina tosiaan oltiin Evitalla hyppäämässä Agrimarket Junior Trophy 120cm-luokka. Evita oli verkassa jo melko jännittynyt sillä sillä verkka oli todella pieni ja siellä oli 8 ratsukkoa kerrallaan.


Kun menin ovista sisälle areenalle niin Evitan sydän varmaan pysähtyi ja se jähmettyi ihan täysin. Käytin yhden käytettävissä olevan hyppy-yrityksen radalla ja onneksi käytin sillä Evita jarrutti melko paljon ja teki todella huonon hypyn. Kuitenkin kun aloitin hyppäämään rataa, niin Evita parani koko ajan radan loppua kohti ja hyppäsi 0/0vp. Sijoituimme luokassa 2. ja siirryimme Pegasos Hevosmatkat Juniorisarjan johtoon.
Oli ihana kuitenkin huomata tuolla meissuilla kuinka vuoden kova työ on tuottanut tulosta, sillä vaikka Evitaa jännitti todella paljon, niin nyt se silti luotti muhun niin paljon että kun vaan itse pysyin rauhallisena ja jämäkkänä niin Evita hyppäsi tosi hyvin.
Evitan luokan jälkeen kävin nopeasti hakemassa SRL Hämeen osastolta pokaalin jonka olisin oikeasti saanut ranking-palkitsemisessa messuilla, mutta koska palkitseminen järjestettiin juuri junnuluokan aikana niin en paikalle päässyt. Voitin tosiaan Evitalla Hämeen juniori rankingin 2014.
Janitan ei kannattais missään eksyä mun luo missä on hevonen mukana- takuu varmasti joutuu pitämään heppaa
Sunnuntaina käytiin aamulla äitin kanssa ratsastamassa yhdet hevoset ja lähdettiin 11 aikaan ajamaan Tampereelle. Katsottiin 130cm ja 140cm luokat ja kierreltiin vähän myymälöitä.
Mukaan tarttui tänä vuonna vain Equilinen ruskeat ratsastushousut ja Ekille ruskea Bucasin riimu. Housut olivat sinänsä pakollinen hankinta sillä rakastan Equilinen housuja! Ne ovat kestävät ja älyttömän hyvät päällä ja vanhat Equilinen housuni menivät tässä yksi päivä itsestään polvesta puhki. Hiemanko käytetyt! :'D

Maanantaina olimme Ekillä, Frescolla ja Topsulla Jalasjärvellä seurakisoissa treenaamassa. Kaikki hepat hyppäsivät tosi kivasti, jopa Eki joka oli nyt ensimmäistä kertaa muualla kisoissa. Ekillä hyppäsin 90cm ja 100cm, molemmissa luokissa meille tuli yksi kielto laineelle, sillä Eki katsoi sitä aika paljon. Frescolla ja Topsulla menin vain 100cm. Topsu hyppäsi tosi kivasti 0/0vp ja sijoittui 4. Frescolla mulla tuli yksi kielto kun se yritti taas jäädä portille, mutta tällä kertaa ei onneksi päässyt tekemään sen kuin kerran.

Kaikki tykkäämään Horze Tampereen fb-sivuista-->

Olitko sinä messuilla? 
Mitä pidit niistä?

~ Jenni


1 kommentti:

  1. Onnea ja hienosti ratsastit!
    Itse olin sunnuntaina. Mukavan ruuhkaista, mikä ei nyt ole uutta. Aika kallista syöminen tuolla..
    Esteratsastus on aina kivaa katsottavaa, mutta sen lisäksi voisi olla toisaalta muutakin kuin noita perus rotuesittelyt, suokit jne. Joitakin ne voi kiinnostaa, mutta minua ne ei oikeen nappaa ja varsinkin kun niitä on ollut joka vuosi niin voisi olla jotain vaihtelua :)

    VastaaPoista