15. huhtikuuta 2015

kisoja, lomaa, valmennusta ja uusi hevonen

Moikka!

Viime postauksesta onkin taas aikaa, mutta varoittelinkin viime postauksessa että melko varmasti on taukoa tulossakin.
Aloitetaan vaikka Ypäjän kisoista jotka olivat 27.-29.3. Mukana mulla oli tällä kertaa vaan Evita ja Nella. Lähdettiin Ypäjälle vasta lauantai aamuna koska mun luokka alkoi vasta päivällä.
Hyppäsin molemmilla hevosilla lauantaina Haimi-hallilla 110cm (arv. 367.1) ja illalla Opistohallilla 120cm (arv. 367.1) Pegasos hevosmatkat juniorisarjan 2. osakilpailun.
Molemmat hepat oli ihan todella villejä ekalla radalla! Kumpikin hyppäs kuitenkin tosi kivasti; Evita meni 0/0vp ja sijoittui 6. (?) ja Nellan kanssa mulla tuli perusradalla yksi pudotus.
120cm molemmat hepat hyppäs taas tosi kivasti; Evita meni 0/4vp ja sijoittui 5. Itse olin Evitan radan jälkeen tosi pettynyt koska luulin että hyppäsimmen nolla radan, mutta meille olikin tullut uusinnan ensimmäisellä esteellä todella pieni kosketus ja tällä kertaa oli huonoa tuuria matkassa ja puomi putosi. Lisäksi vielä onnistuin radalla jäämään raipasta kiinni mun kaulakoruun joka tietysti meni sitten poikki, joten mun rippiristi on nyt sitten jossakin päin Opistohallin pohjaa.. :/
Nella hyppäsi myös tosi kivasti ja kimmoisasti, saatiin kuitenkin perusradan viimeinen este alas, sillä suhteutettu väli sarjalta okserille jäi todella lyhyeksi.


Sunnuntaina hyppäsin molemmilla hevosilla vaan avoimen 120cm (arv. 367.1). Molemmat hepat tuntuivat taas tosi hyville. Evita varsinkin oli  taas aivan super ja hyppäsi 0/0vp ja nappasi kolmannen sijoituksen, sijoittuen luokassa 3. Nella oli myös tosi hyvän tuntuinen ja oli jo pikkasen rauhallisempikin kuin edellisenä päivänä. Saatiin taas yksi pudotus, mutta fiilis oli paras vielä tällä kaudella tähän mennessä.

Luokan jälkeen lähdin äkkiä vaihtamaan vaatteita ja keräämään loput tavarat kasaan. Sitten iskä lähti viemään mua Forssaan bussille, sillä menin bussilla Helsinkiin josta sitten lensin vielä sunnuntai iltana Düsseldorfiin.
Mun lento oli joskus klo. 19 jälkeen Düsseldorfissa ja Laura olikin sitten hakemassa mua kentältä. Mentiin siitä suoraan sitten vielä tallille, missä Miisa olikin jo tekemässä iltatallia. Joskus klo. 21 jälkeen lähdettiin kämpille ja melkeen heti mentiikin nukkumaan sillä maanantai aamuna herätys oli jo 6.15.

Maanantaina tosiaan herättiin jo tosi aikasin, sillä piti ehtiä tallille jo ennen 7. Tehtiin aamutalli ja pakattiin tavarat ja lähdettiin Miisan ja Kullon kanssa ajamaan kohti Lanakenin Zangersheidenia. Matkaa Lanakeniin ei ollut kun muutama 10km (en tiedä tarkkaan), sillä matkaan ei kulunut kun n. 40min. Tosiaan Lanakenissa oli menossa kansainvälisen Z-tourin 1.kisaviikko, jossa hypättiin 1&2 tähden tasolla. Mä lähdin tällä kertaa mukaan vaan kisahoitajan roolissa. Oli hieman ensin ahdistavaa olla siellä kolmen täysin vieraan hevosen kanssa ja ratsastajakin oli vaan puoli tuttu, sillä hoidin pääosin Kullolle koko kisan ajan ja auttelin Miisaa aina kun vain ehdin. Jouduimme tekemään tämmöisen järjestelyn sillä Miisalla oli vain kaksi hevosta mukana jotka hyppäsivät aina vielä eri luokissa ja Kullolla 3 jotka olivat vielä osa samoissa luokissa.
Maanantaina ei vielä kilpailtu vaan silloin olivat vasta vet checkit. Ekana päivänä en siis tehnyt oikeastaan muuta kuin järjestelin tallissa tavarat "paikoilleen", kuivitin karsinat, laitoin hevosia valmiiksi ratsastukseen sekä käytin kaksi hevosta vet checkissä. Illalla käytiin Miisan kanssa pikku iltakävelyllä, sillä meidän olisi pitänyt päästä kauppaan. Kävelimme siis n. 2km kaupalle ja totesimme että se on kiinni! Ei sitten muuta kun takaisin sama matka kisapaikalle.


Seuraavana aamuna herätys oli ehkä kamalin ikinä! Herätys oli jo klo. 6.30 ja herätessäni tajusin että ulkona on aivan järkyttävä myrsky. Tuuli niin lujaa että tuntui siltä että hevosauto kaatuu aivan juuri, satoi aivan kaatamalla ja kaiken huipuksi huomasimme hevosauton olevan aivan jääkylmä sähköjen poikki olemisen vuoksi. Lisäksi meillä ei Miisan kanssa ollut käytännössä mitään ruokaa, sillä emme olleet edellisenä iltana kauppaan päässeet.
Sade ja myrsky jatkuivat koko päivän ja ei välillä itku ollut kaukana kun vaatteet läpi märkinä talutin hevosia takaisin tallille. Mutta ei saa valittaa, taas ollaan ainakin yhtä kokemusta rikkaampia! :D

Flikkenmoor♥
iltakävely
Santun mielipide ennen kun yritin saada sitä ylös ennen strattia :'D
Beckham♥

Loppu kisaviikko sujui onneksi jo paremmissa ja vähän kuivemmissa merkeissä ja mun uudet ja puoli tutut työkaveritkin olivat ihan mainioita tyyppejä kaikki viisi. Meillä oli tosiaan mukana San Antonio, Acer, Astrid L, Beckham 13 ja Küekenmoor's Quick Flick. Torstaina lähettiinkin sitten illalla ajelemaan takaisin kotiin.


Perjantaina käytiin heti aamusta ensin Lauran ja Miisan kanssa maastossa Hessulla, Flickillä ja Tessillä. Mä menin Tessillä. Käytiin myöhemmin Miisan kanssa vielä toisen kerran maastossa Beksulla ja Assilla. Tällä kertaa menin Assilla.
Illalla käytiin Maaseikin keskustassa porukalla syömässä, sillä Mikko ja Nina tuli perjantaina Suomesta takaisin.

aamukävelyllä
tyttöjen kanssa vähän iltapalaa xD
Lauantaina mentiin aamulla tallille Miisan kanssa vasta vähän 8 jälkeen. Ratsastin Rositalla sileetä, vein heppoja kävelykoneeseen ja laitoin Mikolle esteitä. Lähdettiin lounastauolle joskus 13.30 aikoihin ja pakkailin samalla tavarat. Myöhemmin iltapäivällä Laura heitti mut lentokentälle. Olin suomessa klo. 22 ja odottelin lentokentällä sitten vielä jonkun puolisen tuntia, sillä Ted tuli ruotsista klo. 22.40 lennolla ja menin kentältä sitten samalla kyydillä Valkeakoskelle Onttosille yöksi. Ei voi muuta sanoa kun että ihan huikee reissu!

Acer aamukävelyllä
Bye bye Belgium!
Sunnuntaina meillä alkoikin heti aamulla Tedin valmennus Valkeakoskella jonne äiti toi mulle hevoset. Valmennuksessa mukana oli Eki, Fresco ja Topsu.
Niin että mikä ihmeen Topsu?
Tosiaan niin kuin otsikossakin lukee niin meidän tiimi on saanut taas uuden jäsenen. Topsu eli viralliselta nimeltään Tobima on 12v. tamma, jonka omistaa Karoliina Virtanen. Topsu tuli mulle kilpailtavaksi omistajan opiskelukiireiden vuoksi. Se on suht. pieni kokoinen ja vähän säpäkkä ja hyppää tosi kivasti.


 Sunnuntaina ratsastinkin valmennuksessa oikein urakalla, sillä menin ensin aamulla kaikilla kolmella hevosella sileää. Topsu meni tosi kivasti, varsinkin siihen nähden että istuin sen selässä vasta toista kertaa. Eki ja Fresco sen sijaan olivat molemmat todella villejä ja keskittymiskyvyttömiä ensimmäisellä tunnilla. Molemmat paranivat kuitenkin loppua kohti.
Iltapäivällä oli vuorossa estetunnit. Hyppäsin kaikilla kolmella hevosella. Hyppäsimme rataa, ensin kerran pienillä n. 90cm esteillä ja sen jälkeen isompana.
Kaikki hepat hyppäsivät mielestäni hyvin. Eki ja Topsu olivat aika vireitä ja Topsun kanssa oli etäisyyksien kanssa ensin hieman alkukankeutta. Eki teki hieman hätäisiä hyppyjä, koska oli edelleen niin villi. Fresco oli jo onneksi rauhallisempi ja se hyppäsi tosi kivasti.

Maanantaina menin vain Frescolla aamulla sileää. Se meni ihan super hyvin! Se tuntui ihan kouluhevoselle kun teimme ravin ja laukan lyhennyksiä. Kerrankin oli todella hieno fiilis ratsastaa koulua.
Iltapäivällä olikin sitten vuorossa taas estetunnit. Hyppäsin taas kaikilla hevosilla. Hyppäsimme samaa rataa kuin sunnuntainakin, mutta siihen oli lisätty kolmoissarja sekä muutamaa estettä oli hieman muutettu.
Hyppäsin ensin Topsulla. Hyppäsimme verkassa ensin muutamaa yksittäistä estettä, sekä sen jälkeen kolmoissarjaa niin että ensimmäinen este oli n. 90cm, toinen n. 100cm ja viimeistä nostettiin joka kerta vähän. Topsu oli verkassa hieman väsyneen oloinen, mutta kun aloimme hyppäämään kunnolla niin se heräsi ja oli ihan normaali. Hyppäsin sillä n. 120cm radan ja Topsu tuntui radalla tosi hyvältä.
Seuraavana hyppäsin Ekillä. Eki oli tosi paljon rauhoittunut edellisestä päivästä ja pystyi jo jopa hyppäämään normaalisti. Veryttelimme samalla lailla kuin edellisenkin ryhmän kanssa jonka jälkeen hyppäsimme radan. Hyppäsin Ekillä 110cm radan ja Eki tuntui nyt ehkä parhaalta ikinä tähän mennessä. Se keskittyi ja teki hyviä rauhallisia hyppyjä. Ihana huomata kuinka työn jälki alkaa pikkuhiljaa näkyä!
Viimeisenä menin Frescolla. Fresco oli heti alusta asti kivan tuntuinen ja hyppäsi verkassa tosi kivasti. Kun olimme hypänneet kolmoissarjaa niin että viimeinen este oli ollut ehkä 135cm, Ted kysyi multa että mitä tämä hevonen on mennyt. Kun vastasin että 135-140cm luokkia, Ted kiskaisi sarjan c-osan 160cm ja sanoi "No niin Jenni, katsotaan mitä se sanoo" Olin ensin että et ole tosissasi että en tule, koska ajattelin että en halua tehdä varovaista hevosta epävarmaksi, mutta koska Ted oli niin päättäväisesti sitä mieltä että voin tulla niin päätin sitten luottaa täysin siihen mitä hän tekee. Ja Ted oli oikeassa että tuo hevonen pystyy sen hyppäämään, sillä Fresco hyppäsi sarjan hienosti eikä osunut yhteenkään puomiin. Verkan jälkeen hyppäsimme radan, Frescolla hyppäsin n. 120cm ja Fresco tuntui todella hyvälle. Tuntui että nyt ehkä joitain palasia ainakin loksahti kohdalleen ja löysin sellaisen oikean laisen fiiliksen sen kanssa.


~ Jenni

4 kommenttia: