25. toukokuuta 2015

Kuulumisia pitkästä aikaa

Moikka!
Pahoittelen että blogi on päässyt jäämään taas hieman "retuperälle", sillä mulla on ollut tosi paljon kiireitä koulussa nyt viimeisen jakson aikana. Tänään sain kuitenkin viimeisen kokeen tehtyä ja mulla alkoi loma!

24.-26.4 olimme Ypäjä Spring Showssa hyppämässä Evitalla ja Tobimalla. Menin molemmilla perjantaina 110cm warm up-luokan ja molemmat hepat hyppäsivät hyvin.
Lauantaina hyppäsin molemmilla hevosilla 120cm Pegasos Hevosmatkat juniorisarjan osakilpailun. Evita hyppäsi tosi hyvin 0/0vp ja sijoittui 4. Tobimalla mulla tuli yksi pudotus perusradalla.
Menin Evitalla vielä myös avoimen 120cm, jossa mulla tuli yksi pudotus perusradalla.
Sunnuntaina hyppäsin molemmilla hevosilla 125cm Antares junior grand prix'n osakilpailun. Tobima hyppäsi tosi hyvin 0/8vp ja olin aivan älyttömän tyytyväinen sillä tuo oli vasta mun toinen varsinainen rata sen kanssa. Evita hyppäsi myös hyvin yhdellä pudotuksella. Mulle kävi vaan semmoinen moka että luulin että perusrata loppuu esteeseen nro. 8, joten lopetin sen jälkeen. Kävelin jo tyytyväisenä portille päin kun joku sanoo mulle että mun pitäisi hypätä vielä yksi este, no nostin sitten laukan uudestaan ja kävin sitten hyppäämässä vielä sen yhden esteen sieltä maneesin toisesta päästä. Tuloksena 8 aikavirhettä ja "ympyrästä" vielä 4... Näinkin voi näköjään käydä! xD


Gemblu oli myös pitkästä aikaa mukanaVappu viikonloppuna meillä ei sitten ollutkaan mitään ihmeellisiä kisoja ja ehdin käydä Jalasjärvellä moikkaamassa kavereitani Miisaa ja Saanaa. Joku oli ilmeisesti mut bongannut myös Seinäjoen vappu-torilla, ainakin yhdestä ask-kysymyksestä päätellen. :Dd3.5 sunnuntaina kävimme Ekillä, Frescolla ja Teealla Kurikassa seuraestekisoissa treenaamassa. Ekillä hyppäsin 90cm 0/0vp ja 100cm 4vp. Teealla menin myös 90cm 4vp ja 100cm 8vp. Frescolla mun piti alunperin mennä vaan 110cm, mutta koska se possuili siinä aivan täysin, niin menin sillä myös 120cm. Siinä Fresco oli tosi hyvä ja hyppäsi 0/0vp.

8.-10.5. olikin taas vuorossa Ypäjän reissu ja ensimmäiset ulkokisat. Mukana meillä oli Evita, Topsu ja Nella. Perjantaina hyppäsin Nellalla 110cm. Nella oli melko villi kun ei ollut hetkeen kisoissa ollut, mutta hyppäsi hyvin 0/0vp. Evitalla ja Tobimalla menin 120cm (arv. 367.1). Evita oli melko kyylä ja villi kun oltiin ensimmäistä kertaa ulkokisoissa. Se hyppäsi kuitenkin ihan ok, mutta sai pudotuksen perusradan viimeisellä esteellä. Tobima hyppäsi tosi hyvin 0/0vp ja sijoittui 4.


"kaksostytöt" Topsu & Evita


Lauantaina hyppäsin Evitalla ensin avoimen 120cm (A.2.0) Juhlakentällä. Evita hyppäsi tosi paljon paremmin kuin ensimmäisenä päivänä, mutta sai taas pudotuksen viimeisellä esteellä. Seuraavaksi hyppäsin Nellalla 110cm Metsäkentällä. Nella oli todella pöhkö verkassa, mutta keskittyi radalla onneksi paljon paremmin ja hyppäsi 0/0vp. Nella oli myös todella nopea vaikka en varsinaisesti aikaa ratsastanutkaan ja voitti luokan. Evitalla ja Topsulla hyppäsin vielä 120cm Pegasos Hevosmatkat juniorisarjan osakilpalun Metsäkentällä. Evita oli jostain syystä todella jännittynyt koko radan ajan, mutta hyppäsi ihan ok. Saatiin vaan taas pudotus perusradan viimeisellä esteellä. Topsulla menin luokan viimeisenä ja koska tiesin että luokassa ei ole yhtään 0/0 tulosta, niin tein Topsulla sitten hitaan 0/0vp ja voitimme luokan. 

Sunnuntaina hyppäsin Evitalla ja Topsulla 125cm Antares Junior Grand Prix'n osakilpailun. Molemmat hepat hyppäsivät todella hyvin ja Evitakin pääsi vihdoin viimeisen esteen syndroomastaan ja hyppäsi 0/0vp. Molemmat hepat myös sijoittuivat luokassa; Tobima oli 2. ja Evita 5.
Nellalla hyppäsin sunnuntaina 115cm Metsäkentällä, jossa saimme yhden pudotuksen perusradalla.

Tätä mieltä Topsu oli kuvien ottamisesta :'D

Osattiin me sitten järkevästikkin olla

16.5. meillä oli Tedin valmennus Valkeakoskella. Mukana mulla oli Topsu ja Evita jotka jatkoivat valmennuksesta vielä sunnuntaina Helsinkiin kisoihin, sekä Eki jonka iskä toi vain kotoa päin käymään valmennuksessa. 
Kaikki hepat menivät kivasti. Topsulla ja Evitalla hyppäsin vain pienen n. 100cm radan, koska seuraavana päivänä oli kisat. Eki oli melko villi, kun en ollut ehtinyt hyppäämään sillä ulkona kuin vasta muutaman kerran.

17.5. tosiaan olimme Helsingissä Young Rider Eventissä Tobimalla ja Evitalla. Evitalla hyppäsin 115cm juniori cupin osakilpailun. Evita oli jostain syystä todella jännittynyt ja kyttäsi paljon. 115cm saimme perusradalla yhden pudotuksen. Menin molemmilla hevosilla 120cm "koruluokan". Evita oli todella jännittynyt heti kun olin aloittamassa ja pysähtyikin yhtäkkiä ensimmäiselle esteelle. Evita kuitenkin hyppäsi radan hyvin ilman virheitä kun vain pääsin "aloittamaan alusta". Topsu sen sijaan oli super hyvä ja hyppäsi perusradan virheittä. Luokkassa oli arvosteluna A.M.5, joten uusinta hypättiin erikseen. Topsu oli uusinnassakin aivan super ja hyppäsi sen virheittä nopeimmalla ajalla. Voitimme siis luokan ja tämähän oli tosiaan toinen vuosi peräkkäin kun voitin tuon Atelje Torbjörn Tillanderin koruluokan.
Hyppäsin Topsulla vielä 130cm. Luokka ei kuitenkaan ollut aivan virallinen luokka, sillä siinä oli vain kaksi osallistujaa, minä ja Janina (Kvarnström). Järjestäjät olivat kuitenkin todella ystävällisiä ja järjestivät luokan meille. Topsu hyppäsi alkuradan super hyvin, mutta sai aivan loppuradasta 3 pudotusta, sillä se alkoi väsymään aivan täysin. Tuo oli kuitenkin käytännössä kolmas rata saman päivän aikana isolla kentällä ja Topsun kunto ei ole vielä mikään super hyvä. Fiilis radalla oli kuitenkin todella hyvä ja kaikki toimi. 23.-24.5. olimme kilpailemassa Jyväskylässä, Killerillä. Lauantaina mukana meillä oli Fresco, Eki, Teea, Assi ja Nella. Ekillä ja Teealla hyppäsin 90cm ja 100cm. Teea hyppäsi todella hyvin ja urheasti molemmat radat: 90cm 0/0vp 2. ja 100cm 8vp. Ekiä sen sijaan pelotti todella paljon. Ensimmäisellä radalla se ei meinannut pystyä edes laukaamaan ja ei sitten sarjaa uskaltanutkaan hypätä. 100cm se oli alkuradasta todella jähmeä, mutta rentoutui loppurataa kohti ja hyppäsi 0/0vp.
Assi oli kisoissa mukana nyt ensimmäistä kertaa pitkän tauon jälkeen. Hyppäsin sillä vain 100cm ja Assi hyppäsi tosi hyvin saaden uusinnassa yhden pudotuksen. Fresco hyppäsi myös todella hyvin 100cm 0/0vp ja sijoittui 3.
Nellalla menin 115cm Juniori cupin osakilpailun. Nella oli todella villi mutta hyppäsi hyvin 0/0vp ja sijoittui 4. Menin sillä myös 120cm, jossa saimme perusradalla yhden pudotuksen.

Sunnuntaina kävimme Jyväskylässä vain Nellan kanssa. Hyppäsin sillä 120cm (arv. vaikeutuva) ja 130cm (arv. 367.3). Nella hyppäsi aivan super hyvin molemmat luokan: 120cm sijoituimme 1. ja 130cm 0/4vp tuloksella 2. ! Huikea Nella-mummo!♥


31.5.-1.6. meillä on tiedossa Tedin valmennus Valkeakoskella ja seuraavat kisat ovatkin sitten Finnderbyssä 4.-7.6. Finnderbyyn lähden hyppäämään Evitalla ja Tobimalla. Evitalla hyppään kansallista National touria ja Tobimalla olisi tarkoitus mennä CSI1* Small Touria. 

~ Jenni

7 kommenttia:

 1. Moikka! Mulla olis kuvia susta HePen kisoista 120cm luokasta, haluaisitko niitä itelles? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mielelläni! Pystytkö lähettää niitä mulke vaikka sähköpostiin; jenni.kammonen@hotmail.com ? :)

   Poista
  2. Laitoin spostiisi kuvat tulemaan, toivottavasti tulee perille :)
   T. Iida (en jaksanut kirjautua takaisin sisälle, joten kommentoin anona)

   Poista
 2. Onko sulla snäppii minkä vois addailla? :D

  VastaaPoista
 3. melko paljon hypytät heppoja? mikä on normaali määrä miten paljon luokkia yleensä hyppäät yksien kisojen aikana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun mielestä 1-2 vklp putkeen kisoissa/valmennuksessa ei ole paljon, mikä on meillä yleensä käytäntönä. Joskus saattaa tulla joillekkim hevosille 3vklp putkeen mutta sillon ne saa pitää 2vklp tauon ja yleensä vielä sen seuraavan viikon kisoista kevyempää. 2pv kisoissa 2 rataa/pv on mun mielestä vielä ihan ok, jos kyseessä hyvän peruskunnon omaava terve hevonen. 3pv kisoissa 4-5 starttia/kisa eli 1-2 rataa päivä. Ite 3pv kisoissa menen pääosin 1 rata/pv.

   Poista