11. kesäkuuta 2015

FINNDERBY 2015

Moikka!

Viime viikolla kilpailtiin Ypäjällä perinteisessä Finnderbyssä. Itse hyppäsin kansallista National Touria kolmena päivänä (to, pe, su).
Lähdimme Ypäjälle jo keskiviikko iltana, sillä luokkani alkoi torstaina jo klo. 11. Mukana meillä oli siis Evita ja Nella.
Kerrankin kun oli vain kaksi hevosta mukana ja jotka vielä hyppäsivät samoja luokkia niin ehdin olla myös kunnolla kavereiden kanssa.


Torstain luokka oli 115cm (arv. 367.1). Nella oli kerrankin aika hyvä verytellä ja käyttäytyi verkassa hyvin. Se myös hyppäsi nurmella mielestäni paljon paremmin kuin hiekalla. Radalla meillä tuli yksi pudotus perusradalla. Jouduin hieman liian lähelle 4. okseria ja Nella ei ollut ihanr tarpeeksi nopea etujaloista. Nella tuntui kuitenkin tosi hyvältä radalla, se oli koko radan hyvässä rytmissä ja teki hyviä hyppyjä.

Evita oli myös verkassa hyvän tuntuinen ja hyppäsi todella napakasti ja rennosti. Evita tuntui radallakin todella hyvältä ja hyppäsi perusradan puhtaasti, joten pääsimme jatkamaan uusintaan. Uusinnassa meille tosin kävi semmoinen hassu, pikku vahinko; uusinnan toisiksi viimeisen esteen alla oli semmoinen "vesilaatikko". Siinä on vähän korkeammat reunat kuin tavallisessa matossa sekä se on hieman leveämpi kuin tavallinen vesimatto. Evita siis jostain syystä katsoi tuota "vesilaatikkoa" todella paljon ja pääsi kääntymään viimeisellä askeleella aivan täysin mun alta pois niin että lensin itse komeasti uimaan veteen. Sinänsä tilanteessa ei käynyt mitään vahinkoa, sillä vaikka Evita juoksikin sitten iloisena koko derbykentän ympäri ohjat jaloissaan ei onneksi muuta mennyt rikki kuin ohjat. Kauhulla katsoin vain kauempaa että kohta kun ohjat menevät jalkoihin niin sitten lähtee suitset päästä ja sitten saan etsiä aivan uusien CWD:n suitsien osia nurmelta, mutta onneksi ei. Mutta tosiaan itse onnistuin tuossa rytäkässä lyömään polven jonnekkin (vesilaatikon reunaan?) niin että sain polveeni oikein kunnon haavan, joka olisi kuulemma tarvinnut tikkaustakin, mutta koska pelkään piikkejä yli kaiken en tietenkään suostunut lähtemään tikattavaksi.


Perjantaina hyppäsin molemmilla hevosilla 120cm (arv. A.2.0) Golf&Ride- luokan. Luokassa kilpailtiin sekä luokkapalkinnoista että joukkuekilpailun palkinnoista. Joukkueen muodostivat 2 golfaria sekä 2-3 ratsastajaa. Golf kisa käytiin jo aikaisemmin päivällä Loimijoki golfissa.Evita tuntui taas verkassa hyvälle ja oli rento. Radalla se oli todella menossa esteille, muttei juossut ja oli todella tarkkana ja hyppäsi 0vp, sijoituttiin luokassa myös 4.© Ransu.kuvat.fi

Nella oli perjantaina paljon villimpi kuin torstaina, mutta hyppäsi silti tosi hyvin. Verkassa oli vielä aika rento mutta radalla villiintyi ihan täysin. Saatiin yksi pudotus sarjan b-osalla loppuradasta, mutta sijoituttiin silti 9.
Meidän joukkue myös voitti koko kisan, mutta koska vain paras ratsastaja palkittiin, en mä hyötynyt siitä mitää, sillä olin meidän joukkueen toisiksi paras.Lauantaina mulla ei ollut luokkia ollenkaan, joten käytiin äitin kanssa vaan aamulla kävelyttämässä hepat maastossa. Loppupäivä menikin sitten vaan chillailessa kavereiden kanssa ja kisoja katelessa.

Sunnuntaina hyppäsin molemmilla hevosilla 125cm (arv. 367.1) National Tourin finaalin.
Evita tuntui verkassa jo vähän väsyneeltä. Se ei ponnistanut enään niin napakasti ja sen laukka oli myös hieman voimattoman tuntuista. Radalla se kuitenkin tsemppasi hyvin. Mä itse otin yhden ihan turhan puomin, mutta nää on näitä mitä välillä sattuu.

© Sara Kylmälä

© Sara Kylmälä

© Sara Kylmälä

© Sara Kylmälä

 Nella oli tosi hyvän tuntuinen kun oli viimein taas rauhottunut pikkusen. Se teki verkassa hyviä hyppyjä ja keskittyi kerrankin myös siellä. Radalla Nella hyppäsi myös tosi hyvin ja tuntui hyvälle. Saatiin tosin yksi pudotus kolmoissarjan b-osalla, sillä a-b väli jäi melko lyhyeksi. Luokassa tuli kuitenkin niin vähän puhtaita ratoja että sijoituttiin 4vp:llä 7.


© Ransu.kuvat.fi

© Sara Kylmälä

© Ransu.kuvat.fi~ Jenni

2 kommenttia:

  1. Sun torstain rata Evitalla kyllä tosi hyvä, hyvin ratsastettu! :) Harmi, että tuli tuo tippuminen, se tuli kyllä tosi yllättäen :D

    VastaaPoista