30. kesäkuuta 2015

kesäkuulumisia


Moikka!

Viime postauksesta onkin vierähtänyt taas melko kauan, joten tässä hieman kuulumisia. Kesäkuun toisen ja kolmannen viikon olin meillä kotona tallilla töissä kesäleirien ajan. Tein perus tallihommia, siivosin karsinoita, tarhasin hevosia yms.

Rakke tosiaan lähti takasin "vanhalle" omistajalleen, ja Gemblu palasi takaisin kotiin. Syynä tähön Gemblulta yllättäen löytynyt okahaarakkeen ahtauma, minkä vuoksi uudet omistajat eivät uskaltaneet sitä pitää. Emme tienneet tuosta ahtaumasta ennen kuin Gemblu kävi selän röntgen-kuvissa, mutta melko varmasti se on sillä aina ollut, vaikka ei olekkaan koskaan oireillut. Tästä eteenpäin pitää vain pitää huolta että Gemblulla on hyvä satula ja sitä ratsastetaan hyvin pyöreällä selällä, sillä niillä tavoin oireilta pystytään toivon mukaan välttymään.
Gemblulle löytyi onneksi tähän meille kotiin todella kiva vuokraaja tyttö nyt ainakin kesän ajaksi, täytyy sitten syksyllä miettiä mitä ponin kanssa tehdään, riippuen myös jatkaako Siiri Gemblun kanssa vai ei.


Kaikki hepat voivat hyvin (ja lihavasti :D). Assi on rauhoittunut todella paljon kun säät ovat lämmenneet ja se on päässyt laitumelle lihomaan. Assi on myös hypännyt nyt pari kertaa todella hyvin kotona, kun vahingossa satuin tässä kerran kokeilemaan hypätä sillä ilman martingaalia. Sen jälkeen en ole martingaalia hypätessäkään sillä pitänyt ja se on hypännyt todella paljon rennommin ja käyttänyt paremmin myös selkää.

Dumbo 


Fresco on myös rentoutunut todella paljon lisää ja kehittynyt sileällä. Se on nykyään jopa mukava ratsastaa sielällä myös nivelellä. Aikaisemmin olen mennyt sillä sileätäkin usein pelhamilla kahdella ohjalla, sillä se on ollut todella sitkeä suusta ja painanut paljon kädelle. Nyt se kuitenkin viimein alkaa reagoida apuihin halutulla tavalla. Fresco on myös hypännyt todella hyvin viime aikoina ja sen olisikin tarkoitus lähteä taas kokeilemaan kilpailemista Tampereelle 10.-12.7.

Tobiman kavio alkaa olla suhteellisen hyvässä kunnossa ja olen päässyt ratsastamaan sillä nyt 2 viikkoa normaalisti. Siinä on edelleen ihan hirveästi painetta "loman" jäljiltä, jonka vuoksi ratsastus on välillä hieman haastavaa. Lisäksi Topsu inhoaa yli kaiken ötököitä ja saa aina hirveän hepulin jos siinä on yksikin hyttynen... :D

Juhannukena hepat rokotettiin, joten mäkin sain muutaman päivän lomaa ratsastuksesta. Vietinkin sitten juhannuksen Jalasjärvellä. Lähdin perjantaina päivällä ja tulin sunnuntaina illalla kotiin. Juhannus meni hyvässä seurassa kavereiden kanssa paljuillessa, ajellessa ja chillaillessa.

Postauksessa viliseviä kesäkuvia napsittiin Maijun kanssa tuossa muutama viikko sitten. Pari hevosta tosin jäi kuvaamatta, sillä sade pääsi yllättämään.


Loppuun vielä pari ei niin onnistunutta kuvaa Assista, joka oli ajoittain vähän eri mieltä mun ja Maijun kanssa paikallaan seisomisesta. :DdHuomenna tulossa postausta viime viikonlopun Kuopion kisoista.

~ Jenni

2 kommenttia:

 1. Missä kohtaa selässä Gemblulla on ahtauma? Ja olisiko mahdollista saada tänne blogiin röntgen-kuvat niistä? Ihan vain sillä, että olisi kiva nähdä miltä se kuvissa näyttää :)

  Tsemppiä tuleviin kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahtauma on sään takana. Röntgen-kuvia en halua blogiin laittaa, sillä mielestäni ne eivät tänne kaikkien nähtäville kuulu, ovat ennemmän meidän yksityisasia. Kiitos paljon!:)

   Poista