8. heinäkuuta 2015

Kuopio 27.-28.6.

Moikka!

Taisin luvata tätä Kuopion kisa-postausta jo viime viikolle, mutta lämpimien säiden yllättäessä ei koneen ääressä istuminen jostain kumman syystä innostanut. Nyt kun taas on kylmä, niin aikaa on tähänkin hommaan.

Tosiaan oltiin kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Kuopiossa 3-tason kisoissa hyppäämässä Ekillä, Nellalla ja Evitalla. Lähdimme kotoa jo perjantai iltana, niin että ehdin käydä ratsastamassa Ekin vielä illalla kisapaikalla. Eki oli melko jännittynyt, mutta parani loppua kohti.


Lauantaina kilpailut alkoivat jo klo. 9. Ensimmäisenä oli vuorossa Ekin 90cm (A.0.0) alueluokka. Menin kuitenkin niin luokan lopussa, että ehdin käydä kävelemässä radan juuri ennen luokan alkua ja mennä sen jälkeen vasta laittamaan heppaa kuntoon. Verkassa Eki oli melko jännittynyt, ja myös vielä radalle mentäessä. Radalle pääsi kuitenkin jo 2 ratsukkoa ennen, joten se oli Ekille todella hyvä, niin se ehti kierrellä ja katsella paikkoja rauhassa ennen rataa. Radalla Eki oli jo rennompi ja hyppäsi radan puhtaasti, joten punavalkoinen ruusuke mukaan.
Seuraavaksi hyppäsin Ekillä vielä toisen luokan, 100cm (367,1) alueluokan. Menin taas vasta aivan luokan lopussa, joten ehdimme viemään hepan talliin starttien välissä. Verkassa Eki oli jo paljon rennompi, samoin radalla. Eki hyppäsi jälleen puhtaan radan, mutta ei sijoittunut.

Evitalla hyppäsin "verkkaluokaksi" 110cm (A.2.0) alueluokan, sillä se ei ollut ollut kisoissa Finnderbyn jälkeen. Evita oli todella villi, ja radalla todella vahva ja epätasainen. Sijoituimme luokassa kuitenkin 2.

Seuraavaksi olikin vuorossa 120cm Animagi Junioricupin osakilpailu Nellalla ja Evitalla. Evita oli todella paljon tasaisempi kuin edellisessä luokassa ja hyppäsi hyvän 0/0vp radan. Lähdin Evitalla luokan ensimmäisenä ja johdin luokkaa aivan luokan loppuun asti, mutta Nella joka lähti luokan viimeisenä hyppäsi myös hienon 0/0vp radan ja oli Evitaa 0,5 sekuntia nopeampi, joten otin kaksoisvoiton luokassa. Hienot tammat!♥

Hyppäsin Nellalla vielä avoimen 130cm (arv. C). Nella aloitti radan todella hyvin, mutta oli hieman väsynyt jo. Saimme kolme pudotusta peräkkäisillä esteillä (4b, 5, 6b). En alkuradasta tajunnut että koska Nella on jo hieman väsynyt niin, mun olisi tarvinnut kerrankin puristaa sitä ponnistuksessa ja antaa laukata hieman enemmän. Noiden pudotusten jälkeen kuitenkin tajusin sen, ja sitten Nella hyppäsi loput 5 estettä todella hyvin. Nellaa ei nimittäin normaalisti tarvitse puristaa oikeastaan yhtään ennen estettä ja on parempi jos pystyn pitämään sen suht. lyhyenä.

Sunnuntaina kisat alkoivat jälleen klo. 9. Hyppäsin Ekillä 95cm (367.1) alueluokan. Eki lähti jälleen aivan luokan lopussa, joten ehdin käydä kävelemässä radan ensin ja mennä sitten vasta laittamaan heppaa kuntoon. Eki hyppäsi todella hyvän ja tasaisen radan, eikä edes väijynyt mitään vaikka nyt radalla olikin portteja yms. Eki hyppäsi 0/0vp ja sijoittui 4.
Menin Ekillä vielä myös 105cm (A.2.0). Siinä Eki oli jo vähän väsynyt, mutta hyppäsi silti 0/0vp, ollen toinen ei sijoittunut. En voi olla muuta kuin ylpeä mun professorista.

Evitalla hyppäsin 115cm (367.1) alueluokan. Evita hyppäsi hyvän ja tasaisen 0/0vp tuloksen ja voitti luokan vaikka en mitenkään älyttömästi aikaa ratsastanut.

Viimeisenä luokkana hyppäsin vielä molemmilla tytöillä 120cm (arv. vaikeutuva) luokan. Evita hyppäsi aivan älyttömän hyvää ja nopeaa nolla rataa viimeiselle esteelle asti, joka oli vaihtoehto este; joko tavallinen pysty tai jokerieste jossa kaksi lainelankkua niin että toinen aivan maassa kiinni ja toinen 130cm korkeudessa ja vesimatto takana. Päätin sitten että yritän hypätä jokerin, sillä tiesin että luokassa tuskin voi sijoittua jos jokeria ei ole hypäänyt kun lähtijöitä oli kuitenki yli 20. No Evita sitten oli hieman erimieltä jokeriesteen hyppäämisestä ja teki perinteiset Evita-temppunsa kääntyen viimeisellä askeleella takavasemmalle ympäri ja vetäen samalla pään alas, ja taaskaan mulla ei ollut mitään mahdollisuuksia pysyä kyydissä. xD Siellä Evita sitten juoksi mun aivan uudet 300€:n CWD:n suitset takajaloissa miljoonaa ympäri kenttää, mutta thank God niille suitsille ei käynyt yhtään mitään! Ainoastaan ohjat meni taas poikki, mutta se oli paljon parempi vaihtoehto kun ne suitset.
Nella oli taas oma super itsensä ja hyppäsi nopean 0 radan sijoittuen luokassa 2. En voi olla muuta kuin tyytyväinen viikonloppuun! :)Tänä viikonloppuna ollaan menossa Tampereelle Hevoshippaloihin hyppäämään. Perjantaina mukaan on lähdössä Eki, Fresco ja Nella, lauantaina Assi, Evita ja Topsu ja sunnuntaina Evita, Nella ja Topsu.

~ Jenni

6 kommenttia:

 1. Jeee onnee! oot huippu hyvä!:)

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea! Löytyykö videoita :)?

  VastaaPoista
 3. Kiitos!:) Tällä kertaa ei valitettavasti ole videoita

  VastaaPoista
 4. Mitä kisoja teillä on nyt heinäkuussa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä viikonloppuna ollaan menossa Korpilahdelle, seuraavana sunnuntaina Kangasalalle ja sitten heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Ypäjälle SM:iin. :)

   Poista