11. elokuuta 2015

Kangasala 25.7. & SM 2015

Moikka!

Ansaitsisin jo jonkun huonoimman bloggaajan palkinnon, sillä taas on viime postauksesta vierähtänyt aivan hävyttömän kauan... Tosiaan koulukin alkoi tänään ja motivaatio on vielä jossain kaukana kesälomilla, ehkä se sieltä vielä ehkä jouluun mennessä löytyy. Tänä vuonna mulla onkin tiedossa lukion ensimmäinen kohokohta eli Wanhojen tanssit. En tiedä todellakaan kuinka siitä selvitään, sillä en osaa yhtään tanssia, mutta pakkohan se on silti kokea. Se on meinaan yks niitä "kerran elämässä" juttuja, jotka pitää kokea, varsinkin kun lukiossa on.

Mutta jos mennään niihin heppakuulumisiin niin lauantaina 25.7. oltiin Kangasalalla 2-tasom kisoissa hyppäämässä Ekillä, Frescolla ja Rolexilla. Rolexilla hyppäsin 90cm ja 100cm ja se sijoittuikin molemmissa luokissa.
Eki oli todella jähmeä ja otti molemmissa luokissa 100cm ja 110cm kaksi pudotusta. Fresco sen sijaan hyppäsi 100cm ja 110cm molemmat 0vp ja 110cm sijoittui 3.

Alunperin meillä oli tarkoituksenä mennä myös sunnuntaina Kangasalalle 3-tason kisoihin, mutta kisat jouduttiin perumaan rankkasateen vuoksi.

Maiju käväisi myös Suomessa ja ehti pitää mulle muutamia valmennuksia pääosin Ekillä. Keksin vihdoin monia uusia juttuja ajatellen sitä miten mun kannattaisi Ekiä ratsastaa ja musta tuntuu että se meni viikossa valovuoden eteenpäin! Tosi hyvä fiilis kun vihdoinkin palasia loksahti paikalleen ja pääsen ratsastamaan sitä aivan eri fiiliksellä kuin tähän asti. :)

SM:ien suhteen meillä oli todella huonoa tuuria ja keskiviikkona näytti vielä siltä että ei lähdetä ollenkaan, sillä ensin Evita (joka ei alunperin edes ollut lähdössä) arkoi toista etujalkaa yli viikon, koska se polki kantansa auki Korpilahden kisoissa. Evitalla on aina bootsit hypätessä, varsinkin kisoissa, mutta tällä kertaa ne oli unohtunut laittaa, joten totta kai se polki sitten heti kannalle. Tästä lähdin pidetään bootsit jalassa poikkeuksetta!
Seuraavaksi SM-kisojen viikon maanantai aamuna Tobima ontuu aivan mystisesti, ja olin vielä itse ratsastanut sen sunnuntai iltana ja se todellakin oli normaali. Sen jälkeen oli ollut vain karsinassa ja maanantai aamuna toinen etujalka oli turvoksissa ja ontui. No saimme ajan klinikalle heti tiistaille ultraan ja niin kuin epäilimmekin niin jalassahan oli kaviopaise. Klinikalla lääkäri oli heti todella positiivisella mielellä ja sanoi että Topsu voi vielä ehtiäkkin viikonlopun kisoihin. Itse olin todella pessimistinen torstaihin asti, mutta ihme kyllä kaiken sen kävelyttämisen ja kylmäämisen ansiosta jalan turvotus laski todella hyvin ja Tobima pääsi mukaan, (Topsu oli siis lakannut ontumasta jo maanantai iltaan mennessä)
No kaikessa tässä hässäkässä ilmoitimme myös Evitan äkkiä Ypäjälle sillä pelkän Nellan kanssa olisi ollut todella turhaa lähteä niin kauas. Evitalla olin tuon kanta homman vuoksi ehtinyt ratsastamaan kahtena päivänä. xd Joten todella hyvällä valmistautumisella lähdettiin SM-kisoihin tänä vuonna!

Kaikesta huolimatta kaikki hevoset menivät myös ELL-tarkastuksesta läpi ja pääsivät starttaamaan. Evitalla ja Nellalla hyppäsin perjantaina verkkaluokan 120cm jossa molemmat saivat yhden pudotuksen. Perjantaina oli vuorossa myös SM 1. osakilpailu 125cm A.M.5. Radan kävelyssä jo hieman katsoin että nyt on Evitalle melko iso ja vaikea rata että kuinkahan tässä vielä käy, ja strattasinkin sillä jo luokan ensimmäisenä. Pikku-Evita yllätti mut ja varmasti monet muutkin ja hyppäsi ensin perusradan puhtaasti ja vielä isomman uusinnankin puhtaasti. Sijoituimme lopulta luokassa 5. !My little fighter♥Nella sen sijaan meni todella huonosti. Se katsoi todella paljon maahan kaivettua pientä vesihautaa jonka päällä oli tavallinen pysty ja jäi jo kaarteeseen kunnon käskemisestä ja aidan reunalta tulleista maiskutuksista huolimatta.

Tobima oli ensimmäisenä päivänä aivan liian villi ja saimme kaksi pudotusta samalla linjalla olevilta sarjan b-osalta ja 6 askeleen päässä olevalta pystyltä. Topsu oli ihan älyttömän vahva ja musta tuntui että en saanut siihen mitään kontrollia koko radan aikana...
Lauantaina oli vuorossa SM 2.osakilpailu 130cm. Lauantaina Tobima oli jo paljon paremman tuntuinen ja keskittyi paremmin. Saimme taas kaksi pudotusta, toinen alkuradasta joka oli aivan oma puomini; päästin 5 askeleen linjalla Topsun liian pitkäksi kun väli meinasi jäädä pitkäksi joten linjan toisen okserin etupuomi alas. Toinen pudotus oli melko turha; toisiksi viimeisen sarjan b-osan okserin etupuomi. Enemmänkin ensimmäisestä päivästä johtuen, mutta myös toisen päivän puomeista johtuen karsiuduimme sunnuintain "finaalista". Olin todella pettynyt sillä tavoitteet olivat korkealla, kun ensimmäistä kertaa ikinä ala oli hevonen jonka kanssa olisi ollut mahdollisuuksia hyväänkin sijoitukseen. Toki valmistautuminen meni suoraan sanottuna aivan perseellee, joten sekin varmasti näkyi tuloksessa. Harmittaa silti aivan sanattoman paljon että onnistuin taas kerran tekemään kauden huonoimmat radat SM-kisoissa... Nyt treenataan niin paljon että ensi vuonna ollaan valmiita oikeastaan mihin vain. Se on toki eriasia onko juuri tuota hevosta enään silloin, mutta täytyy toivoa sormet ja varpaat ristissä, sillä se on kaikista mun ikinä ratsastamista hevosista se eniten oman tuntuinen!
My airplane♥
Ja melko moni varmasti instagramista onkin nähnyt miten Evitan kanssa lauantaina kävi. xD Meidän matka siis jälleen kerran päättyi vedelle, mutta tällä kertaa sentään pitkälle. Lähdin radalle jo sillä fiiliksellä että melko varmasti Evita ei vettä mene kun katsoo mattoakin ja ei olla pitkää vettä ollenkaan treenattu, mutta yritin kuitenkin sitä lähestyä. Evita jopa tuntuikin pienen hetken siltä että aikoo hypätä, mutta tekikin taas perinteiset temppunsa ja kääntyi viimeisellä askeleella ympäri, jolloin minä pääsin uimaan. xD Voin sanoa että kylmää vettä oli...!Kaikki kuvat ©Heidi Lammi

Tänä viikonloppuna onkin vuorossaa Tuurin Miljoona Hevonen-kisat, joista tulee mun osalta todelliset urakointi kisat! Perjantaina lähdössä on 4 hevosta (Assi, Eki, Fresco & Teea), Lauantaina 7 hevosta (Eki, Fresco, Evita, Tobima, Nella, Rolex & Rauno) ja sunnuntaina vielä 3 hevosta (Eki, Fresco & Evita).

~ Jenni

2 kommenttia:

  1. Mikä tuo ihme "verkko" tobimalla on tossa turvan päällä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on semmonen tavallaan ötökkäverkko, Tobima ainakin on tosi paljon rauhallisempi pään kanssa kun käytän tuota, sillä se vihaa ötököitä ja ravistelee niiden takia ratsastaessa muuten tosi paljon päätä. :)

      Poista