31. elokuuta 2015

Miljoona Hevonen 2015

Moi!


14.-16.8. kilpailtiin Tuurin Miljoona Hevonen- kilpailuissa. Mukana mulla oli ennätys määrä hevosia ja starttejakin tuli viikonlopun aikana sen mukaisesti eli paljon. Viikonlopun aikana kilpailin 9:llä eri hevosella ja startteja kertyi huimat 23! Ja täytyy vaan todeta että seuraavan alkuviikon olin erittäin väsynyt ja palkinnoksi tästä kisaviikonlopusta sainkin sitten ihanasti rasitusvamman oikeaan nilkkaan... Onneksi nilkka ei ole enään kipeä, vaikka onkin edelleen turvoksissa joten ei haittaa mitenkään ratsastusta.

Perjantaina meillä oli mukana Eki, Fresco, Teea ja Assi. Fresco ja Eki majoittuivat koko viikonlopun ajan Tuurissa, sillä ne hyppäsivät joka päivä. Muita hevosia toimme kotoa päin, sillä meiltä kotoa ajaa Tuuriin vaan 40min hevosautolla, joten menimme aina yöksi kotiin.
Teealla hyppäsin 90cm (367.1) ja suomenhevosten kansallisen 100cm (367.1). 90cm Teea oli hieman keskittymiskyvytön katsellessaan laitamainoksia yms. "härpäkkeitä" radalla. Se ei meinaan vielä ikinä ennen ollut ollut noin isoissa kisoissa, joten se oli hieman ihmeissään. Se hyppäsi kuitenkin 90cm 0/8vp ja 100cm 0/12vp. 100cm uusinnassa se oli vaan jo niin väsynyt että jalat eivät vaan enään nousseet.

Ekillä hyppäsin 100cm (367.1) ja 110cm (A.2,0). Olin jo aivan varautunut että Eki kyttäilee paljon, sillä sekään ei ole vielä noin isoissa kisoissa ollut ja kun kaikissa esteissä oli jotain katsomista. Se kuitenkin yllätti todella positiivisesti ja hyppäsi 100cm 0/0vp ja sijoittui 6. 110cm saimme kaksi pudotusta, mutta Eki oli siinäkin rento ja hyvän tuntuinen.

Assilla hyppäsin myös 100cm ja 110cm. 100cm Assi oli liian villi eikä oikein keskittynyt, minkä vuoksi saimme kaksi pudotusta. 110cm oli jo paljon parempi ja siinä Assi hyppäsi 0vp.

Frescolla menin perjantaina vaan 110cm jonka Fresco hyppäsi tosi hyvin 0vp ja sijoittui 11.


Lauantaina meillä olikin mukana 7 eri hevosta ja mun kisapäivä alkoi jo 7.30!


Lauantaina hyppäsin ensin 7.30 alkaneen 90cm (367.1) Rolexilla ja Raunolla. (Rauno on myös yksi yksäri meidän tallilta, jolla mua pyydettiin hyppäämään Tuurissa.) Molemmat hyppäsi tosi kivasti, Rauno sain uusinnassa yhden pudotuksen ja Rolex hyppäsi 0/0vp ja sijoittui 5.

Seuraavaksi mulla olikin pari tuntia vähän epätavallisempaa hässäkkää, sillä mua kuvattiin Tuurin Kyläkauppias- ohjelmaan. Se oli melko outoa ja vähän ahdistavaa, kun kamera kulki kokoajan perässä ja kuvasi lähes kaiken mitä tein. Mutta hyvin selvittiin, vähän kyllä pelottaa että mitä tyhmää tai outoa oon sanonu, että seuraavaa tuotantokautta odotellessa. xd

Rolexilla ja Raunolla hyppäsin vielä 100cm (A.2.0). Molemmat hepat hyppäsi senkin tosi kivasti, Rauno 0vp sijoittuen 17. ja Rolex 4vp.

Rolex ©Minttu Nertamo

Liadhann Praline ©Ellinoora Luokkakallio

Rolex ©Ellinoora Luokkakallio

Rolex ©Ellinoora Luokkakallio

Rolex ©Ellinoora Luokkakallio
Seuraavana oli vuorossa Ekin ja Frescon 110cm (A.2.0), johon mua tuli yksi mun kaveri sitten auttaamaan heppojen kanssa, sillä äiti tuli kisapaikalle vasta iltapäivällä loppujen heppojen kanssa.
Fresco hyppäsi taas tosi hyvin 0vp ja sijoittui 16.
Eki hyppäsi myös tosi kivasti saaden yhden pudotuksen.

LRK Fresco Diaz Z ©Ellinoora Luokkakallio
LRK Fresco Diaz Z ©Ellinoora Luokkakallio
LRK Ekyriels ©Ellinoora Luokkakallio
LRK Ekyriels ©Ellinoora Luokkakallio
Iltapäivällä hyppäsin Nellalla ja Evitalla Animagi Junioricupin finaalin 120cm (A.M.5).
Nella-mummu oli taas aivan super hyvä ja hyppäsi 0/0vp sijoittuen luokassa 2. ja Junioricup- sarjassa 5. Lisäksi lunastimme myös paikan HIHS Junior Tourille, sillä finaali-luokan 5 parasta sai paikan sinne. Olin yllättynyt että sijoituin sarjakilpailussa, sillä en ollut hypännyt finaalin lisäksi kuin 3/6 osakilpailuista.

West Side Prunella ©Minttu Nertamo
West Side Prunella ©Minttu Nertamo
West Side Prunella ©Minttu Nertamo
West Side Prunella ©Minttu Nertamo
Nellan osalta olen tähän kauteen jo nyt enemmän kuin tyytyväinen! Se on yllättänyt mut, omistajan ja koko taustajoukot suorittamalla iästä ja kaikista lihasongelmista ja sokeri yliherkkyyksistä huolimatta aivan uskomattoman hyvin. Melko varmasti mua ei enään ensi kaudella Nellan kanssa radoilla nähdä, vaan se siirtyy tämän kauden jälkeen takaisin omistajansa käyttöön.

Evita sen sijaan ei mennytkään sitten niin hyvin... Se kuitenkin taas vähän säikähti, kun joutui SM:issä hyppäämään hieman liian isoa ja olikin sitten yhtäkkiä todella epävarma. Se pysähtyi todella yllättäen 2. okserille ja kääntyi taas ympäri, joten minähän jatkoin komeasti matkaa...

LRK Evita v.h. Muggebos ©Minttu Nertamo
LRK Evita v.h. Muggebos ©Minttu Nertamo
©Minttu Nertamo
©Minttu Nertamo
©Minttu Nertamo
©Minttu Nertamo
©Minttu Nertamo
Tobimalla ja Frescolla hyppäsin avoimen 120cm (arv. vaikeutuva). Tobima oli todella villi, TAAS! Siitä johtuen saimme kaksi pudotusta.
Fresco sen sijaan oli taas aivan super hyvä ja hyppäsi 0vp, mutta ei sijouttunut tällä kertaa.


Tobimalla menin vielä 130cm (367.1). Siinä Tobima oli jo paljon parempi ja hyppäsi 0/4vp. Mua harmitti todella paljon sillä uusinan pudotus oli aivan oma virheeni, sillä en suoristanut ihan kunnolla viimeiselle sarjalle ja sieltä sitten a-osa alas. Ilman pudotusta olisimme sijoittuneetkin, mutta nää on näitä.


Lauantai oli todella rankka ja olin aivan kuoleman väsynyt kun lopulta 11 aikaan illalla päästiin kotiin. Ja sunnuntai aamuna fiilis oli kuin en olisi nukkunut ollenkaan... 

Sunnuntaina tosiaan oli onneksi vähän kevyempi päivä sillä mukana oli "vain" 4 hevosta ja kaikilla menin vain yhden radan. 

Ensin aamupäivällä hyppäsin Evitalla ja Ekillä 110cm (A.2.0). Evita oli nyt paljon "normaalimpi", mutta edelleen jouduin aika paljon varmistelemaan sitä. Evita hyppäsi kuitenkin 0vp ja sijouittui 2.
Eki oli jo vähän väsynyt, mutta tuntui silti tosi hyvälle radalla. Eki oli sunnuntaina kaikista rennoin ja tasaisin, vaikka saatiinkin kaksi pudotusta. 

110cm- luokan jälkeen ehdimme katsoa poni GP- finaalit sekä LähiTapiola GP:n 2.kierroksen sekä käydä vähän shoppailemassa kyläkaupan puolella, sillä hyppäsin seuraavan kerran vasta päivän viimeisessä luokassa.

Menin Nellalla ja Frescolla nimittäin vain avoimen 125cm (367.1), joka oli päivän viimeinen luokka. Nella oli todella paljon villimpi sunnuntaina kuin lauantaina, mutta hyppäsi siitä huolimatta hyvin. Saimme harmittavasti perusradan viimeisen esteen alas, sillä lähdin jo hieman liikaa ratsastamaan uusintaa ja kääntymään esteen päällä. Eli taas täysin oma virhe..

©Josefiina Maijala
©Josefiina Maijala
Fresco hyppäsi myös tosi hyvin taas. Yhden ympyrän jouduin tekemään 1. esteen jälkeen kun yritti jäädä tunkemaan portille ennen 2. estettä, mutta kun tein ympyrän ja sain Frescon kunnolla lyhyeksi niin hyppäsi tosi hyvin loppuradan. Ympyrän vuoksi saimme 7vp, mutta olin super tyytyväinen.

©Josefiina Maijala
©Josefiina Maijala
©Josefiina Maijala
 Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli tosi onnistunut ja kisat oli tosi kivasti järjestetyt. Kaikki toimi paikanpäällä ja paljon kohuttu kentänpohjakin vain parani loppua kohti. Innolla jään odottamaan taas ensi vuotta! Meille kun Tuuri on vielä kaiken lisäksi kuin kotikisa lyhyen matkan takia.

J. Kammonen kiittää ja kuittaa, nähdään ensi vuonna

~ Jenni6 kommenttia:

 1. Ilmottele sit kun se ohjelma tulee :) sulla menee tosi hienosti ja mahtavaa että pääset hyödyntämään sun kykyjä noin monen hevosen kanssa :) kuulin muuten että topsu lähtee sulta nyt lähiaikoina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron täällä blogissa sitten kun tiedän millon jakso tulee. En meinaan itsekkään vielä ajankohtaa tiedä.:D Joo Topsu muuttaa Kirkkonummelle tällä viikolla, omistajan opiskeluiden vuoksi.

   Poista
 2. Sun tekstit senkun paranee vaan, nyt näitä jaksaa lukea ja ihan ootan, että koskas taas kirjottelet :)
  Mulla on olis kans kuvia tuolta, mutta yllättäen ne on jääny vaan oleilemaan koneelle ilman käsittelyä.. Laittelen tulemaan tän viikon aikana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!:) Juu meinasinkin itseasiassa laittaa viestiä tossa yks päivä että ootko ehtiny vielä kuvia laittaa, mutta pistä linkkiä sitten kun saat ne käsiteltyä ja laitettua. :)

   Poista
 3. Sattumalta löysin sun blogin etsiessäni Rolexista tietoa. On mun hepan ensimmäinen varsa ja on hienoo nähä teidän menoa kilpakentillä ja kiva, että olet päässyt tätä viemään eteenpäin :) Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Rolex tosiaan asuu meijän tallilla nykyään ja omistajien pyynnöstä oon sitä tänä kesänä kilpailuttanut. Kiitos!:)

   Poista