22. syyskuuta 2015

Hämeen aluemestaruudet 2015

Moikka!

Reilu viikko sitten eli 13.9. meillä oli Hämeen alueen aluemestaruudet Tampereella. Mukana mulla oli taas ennätysmäärä hevosia (Teea, Evita, Eki, Rolex, Rauno ja Gizi). Teealla kilpailin suomenhevosmestaruudesta sekä tyylimestaruudesta ja Evitalla juniorimestaruudesta. Muut hevoset hyppäsivät avoimia luokkia.

Lähdimme kotoa jo puoli kahdeksan aikaan aamulla ja pitkä päivä oli taas tiedossa. Ensimmäisenä luokkana meillä oli 90cm suomenhevosten aluemestaruus luokka. Lähdin luokassa viimeisenä ja lähdin aivan täysin ratsastamaan voitosta, sillä tiesin että tuon kokoisilla esteillä se ei ole Teealle mikään paha paikka. Nopean nolla radan teimmekin ja tällä kertaa se riitti myös voittoon!
Seuraavaksi hyppäsin 95cm tyylimestaruusluokan. Teea oli jo hieman väsynyt ja saimme yhden turhan pudotuksen. Sijoituimme luokassa kuitenkin 8.

Seuraavana olikin vuorossa avoin 100cm jossa olikin kunnon neljän hevosen urakka tiedossa. Menin siis kolmella tallimme yksityisellä ja Ekillä. Rolex, Rauno ja Gizi hyppäsivät kaikki kolme 0vp ja sijoittuivat. Eki oli melko jännittynyt ja hidas ja pysähtyi kerran 3. okserille, siitä tulokseksi 8vp sillä saimme myös 4 yliaikavirhettä.

Evitalla hyppäsin 110cm junioreiden aluemestaruus-luokan. Monet varmasti ihmettelevät ja pitävät hieman epäreiluna että hyppäsin Evitalla aluemestaruuksissa. Syy siihen miksi Evita lähti mukaan on se että niinkuin monet ovat varmasti huomanneetkin niin olen tässä melko monet kisat peräkkäin tippunut Evitalta. Se on nyt aivan täysin keksinyt että voi viimeisellä askeleella kääntyä ympäri ilman syytä ja lähes joka kerta tipun. Tästä johtuen olin hyppäämässä aluemestaruuksissa pientä ja suht. helppoa jotta saataisiin vaan hyvä rata ja luottamusta takaisin.
Koko perusradan Evita kiemurteli ennen esteitä ja yritti kaikenlaisia temppuja. Kun kuitenkin sain sen kengittyä perusradan nollilla, lähti se uusinnassa itse imemään rehellisesti esteille enkä joutunut varmistelemaan enään ihan niin paljon. Aikaa en pystynyt ratsastamaan läheskään yhtäpaljon kuin normalisti mutta Evita on myös itsestään niin nopea hevonen että vaikka en aikaa tosissaan menisikään, on aika silti aina hyvä. Teimme siis suht. nopean 0/0vp ja tällä kerralla se riitti voittoon.
Voittoa en kisoista lähtenyt hakemaan vaan vain hyvää rataa, tällä kertaa se sattui riittämään kuitenkin voittoon. Evita on hevonen jonka kanssa täytyy välillä pakittaa ja hypätä pienempää jos se alkaa yhtään tuntua epävarmalta, muuten alkaa tulla ongelmia.Viimeisenä oli vielä vuorossa avoin 110cm jonka hyppäsin kaikilla lopuilla hevosilla. Rauno sai kolme melko turhaa pudotusta. Se teki tasaisen, hyvän radan, mutta sai kolme pikkukosketus puomia alas.
Rolex hyppäsi todella hienosti 0vp ja sijoittui. Gizi aloitti todella hyvin ja hyppäsi nollaa 6. esteelle asti. 6. pystylle olin tulossa hieman vinoon ja Gizi oli ehkä hieman pihalla mihin ollaan menossa ja pysähtyi. Jatkoi hyvin kaksi seuraavaa estettä, mutta sitten oli hieman possu viimeiselle esteelle ja pysähtyi uudestaan aikalailla ilman mitään syytä.
Eki sen sijaan teki hyvän nolla radan, mutta ei sijoittunut.~ Jenni

2 kommenttia: