7. syyskuuta 2015

Hyppää Venetsialaisiin 2015

Moikka!

Elokuun viimeinen viikonloppu vierähtikin Kalajoella perinteisten venetsialaiskisojen merkeissä. Mukana oli Evita, Eki ja Tobima.
Lähdettiin kotoa jo torstaina iltapäivällä, sillä kisat alkoivat perjantaina heti aamulla. Torstaina oltiin perillä 19.30 aikoihin, joten ehdin käydä ratsastamassa Ekin kisapaikalla.


Perjantaina kisat alkoivat heti aamulla. Sää oli melko inhottava, sillä vettä satoi lähes koko päivän. Ensimmäisenä hyppäsin Ekillä nuorten hevosten 100cm (A.1.0). Eki oli  melko villi ja epätasainen, mutta hyppäsi silti 0vp. Menin Ekillä myös 110cm (367.1), jossa saimme yhden harmillisen pudotuksen.
Evitalla hyppäsin perjantaina vain 110cm (367.1). Evita oli melko villi, mutta hyppäsi silti hyvin 0/0vp ja sijoittui 2.
Tobimalla hyppäsin 120cm (arv. C) ja 130cm (367.3). 120cm Topsu hyppäsi hyvin 0vp nopealla ajalla ja sijoittui 2. 130cm:ssä saimme harmillisesti uusinnan ensimmäisen esteen alas.

Lauantaina hyppäsin vasta päivällä, joten kävin ensin aamulla ratsastamassa Topsulla vähän.


Ekillä hyppäsin 110cm (A.2.0). Eki oli todella jännittynyt ja kyyläsi ihan kaikkea. 3. okseri oli hieman hassusti päin katsomoa ja aurinko myös paistoi siihen hieman päin. En ole varma mihin Eki jäi katselemaan, mutta en päässyt esteelle. Tuohon siis kaksi kieltoa.
Evitalla menin myös 110cm (A.2.0). Evita oli jo paljon rauhallisempi kun perjantaina ja hyppäsi hyvän ja nopean 0vp ja sijoittui taas 2. Menin Evitalla myös 120cm (arv. Hit and Hurry). Evita hyppäsi tosi hyvin ja teki nopean radan ja sijoittui 3.


Tobimalla menin vain 130cm (A.2.0). Tobima hyppäsi tosi kivasti, mutta saimme yhden pudotuksen. Luokassa ei tosin tullut kuin yksi 0vp tulos, mutta olin sen verran hidas 4vp että sijaa ei tullut.

© Vaasan Urheilukuvaus

Lauantai-iltana käytiin katsomassa myös perinteiset venetsialais ilotulitukset rannalla.


Sunnuntaina hyppäsin Ekillä heti aamulla 100cm (367.1). Eki hyppäsi tosi kivasti 0/0vp ja sijoittui 2. Evitalla menin taas 110cm (arv. C) Evita hyppäsi tosi kivasti 0vp ja sijoittui jälleen 2.
Tobimalla hyppäsin 130cm (A.M.5) Särkkäin Champpionin. Tobima hyppäsi todella hyvin perusradan puhtaasti, joten pääsimme uusintaan. Tobima hyppäsi myös uusinnan puhtaasti, ja sijoituimme luokassa 2. !

© Vaasan Urheilukuvaus


110cm luokat olivat olleet RanRat-tonnin osakilpailuja, joten kun Evita oli hypännyt noin hyvin, pääsimme finaali-luokkaan joka oli päivän viimeinen luokka. Evita oli jo melko väsynyt, mutta hyppäsi silti verkassa tosi hyvin. Radalla 2. esteen alla oli hassu mökki "peloke" jota Evita katsoi tosi paljon ja pääsikin sitten taas yllättämään mut ja kääntymään ympäri. Ja ylläri ylläri, en taaskaan pysynyt kyydissä. xD

Vaikkakaan viimeinen rata ei mennyt hyvin niin silti olen todella tyytyväinen viikonloppuun kokonaisuutena. Kaikki hevoset hyppäsivät todella hyvin ja napsivat sijoituksia yhteensä 8kpl. Varsinkin Tobiman sunnuntain 130cm rataan olen todella tyytyväinen.

Loppuun vielä vähän haikeampia uutisia. Tobima muutti perjantaina Kirkkonummelle, sillä sen omistaja pääsi sinne opiskelemaan. Melko varmasti kuitenkin saan hypätä sillä  vielä muutamat tämän kauden viimeiset tärkeämmät kisat. Mutta totta kai olo on melko tyhjä tällä hetkellä, sillä uutinen tuli melko nopeasti ja tuntui hieman siltä kuin matto olisi tavallaa vedetty jalkojen alta. Mutta onneksi olen jo tottunut tähän ja tätähän tämä aina tulee olemaan kun hevoset eivät ole omia. Koskaan ei voi tietää milloin ne lähtevät.

~ Jenni

2 kommenttia:

  1. Harmi että Topsu lähtee, se oli sulle oikein sopivan oloinen hevonen! :) Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista