22. syyskuuta 2015

Ypäjä, Scanhorse 19.-20.9.2015

Moikka!

Hallikausi pyörähti viime viikonloppuna käyntiin Ypäjällä  Porsche Horse Show:n karsintakilpailuissa. Mukana mulla oli Evita, Nella ja Tobima. Tobima tuli Ypäjälle Kirkkonummelta päin la aamupäivällä kun itse menimme jo Evitan ja Nellan kanssa perjantai iltana.

Lauantaina hyppäsin Evitalla ja Nellalla 110cm "verkkaluokkana" ja sitten kaikilla kolmella 120cm ja Tobimalla vielä 130cm.
Koska lähtijöitä oli hurja määrä, hypättiin luokkia kahdessa hallissa. Ensimmäisenä menin Tobimalla Opistohallissa 120cm. Tobima hyppäsi super hyvin 0/0vp.


Tobiman radan jälkeen lähdimme hakemaan Nellaa ja Evitaa tallilta ja lähdimme niiden kanssa Haimihallille hyppäämään 110cm. Kauhean häsellyksen jälkeen lopulta pääsin hyppäämään Haimissa ja lopulta sitten myös Opistohallissa. 120cm luokassa oli tosiaan 160 lähtijää joten luokka kesti yli 5h (n. klo. 12.00-17.30). Alunperin aikataulussa ei pitänyt olla mitään ongelmaa sillä minut oli laitettu aivan 120cm luokan loppuun ja 110cm piti alkaa Haimihallissa klo. 16, mutta koska Haimihalli oli hieman aikataulusta myöhässä sekä lähtöjärjestyksen kanssa tuli hieman hässäkkää, joutui Opistohalli lopulta odottamaan niitä ratsastajia joiden piti molemmissa halleissa hypätä. Tästä iso kiitos järjestäjille, että mahdollistivat sen että kaikki ratsastajat saivat hypätä kaikki luokat mihin olivat ilmoittautuneetkin, vaikka kisat hetken sen takia seisoivatkin.

Evita ja Nella olivat molemmat melko villejä 110cm luokassa. Evita sai uusinnan viimeisen esteen harmillisesti alas, mutta sijoituimme silti 8. kun luokka jaettiin suuren lähtijämäärän vuoksi. Nella sai yhden turhan pudotuksen perusradalta.
Nellan radan jälkeen lähdin äkkiä ravaamaan sillä Opistohallille, jonne äiti oli jo mennyt edeltä Evitan kanssa. Siitä sitten Nellan kanssa suoraan sisälle ja toiselle radalle. Nella oli hieman ihmeissään että mikä juttu tämä nyt oikein on että hypätään kaksi rataa aivan peräkkäin. 120cm Nella oli jo paljon parempi ja hyppäsi 0/0vp.
Seuraavaksi menin Evitalla, jolla kerkisin käydä muutaman verkkahypyn onneksi tekemässä. Evita oli myös super hyvä ja hyppäsi nopean 0/0vp.
Olin Evitalla luokan viimeinen lähtijä joten sitten viimein tuo mega-luokka saatiin päätökseen. Luokan jakamisen jälkeen hevosieni lopulliset sijoitukset luokassa olivat: Evita 2. luokan a-osassa, Tobima 3. luokan b-osassa ja Nella 5. myös b-osassa.


Tobimalla menin vielä 130cm, jossa olin vasta 57. lähtijä, joten ehdimme Saanan kanssa katsoa luokan alusta melkein 30 ratsukkoa. Tobima oli 130cm radalla paljon villimpi kuin 120cm ja sen vuoksi hieman epätasainen. Saimme yhden turhan pudotuksen perusradalla.


Sunnuntaina hyppäsin Nellalla ja Evitalla 120cm. Nella hyppäsi todella hyvin, mutta sai yhden turhan pudotuksen perusradalta. Evita hyppäsi myös tosi hyvin, saaden uusinnassa yhden pikkukosketus pudotuksen. Sijoituimme kuitenkin luokassa 7. nopeimmalla 0/4vp tuloksella.

Tobimalla hyppäsin 130cm+135cm. Tobima hyppäsi todella hienosti nollaa viimeiselle sarjalle asti, jolta onnistuin sitten itse ottamaan molemmat osat alas. Ilman noita pudotuksia olisin päässyt toiselle kierrokselle ja sijoittunut ja luultavasti saaneet paikan myös HIHS U25-tourille. Voin sanoa että ärsytti ihan suunnattoman paljon, varsinkin kun oli aivan oma virhe! Mutta nää on näitä, ens kerralla paremmin.Tobima tuli nyt täksi viikoksi meille, kun taas perjantaina lähdetään Ypäjälle.

~ Jenni

4 kommenttia:

 1. Hyppäsipä hienosti Tobima, harmi noi puomit.... Ratsastatko HIHSissä jotain? :)

  VastaaPoista
 2. Tarkoitus olisi HIHS:ssä ainakin Junior Touria hypätä, kun mulla on kaksi paikkaa sinne (Nella ja Evita). Mietinnässä on vielä että haetaanko Tobimalle wild card-paikkaa U25-tourille kun paikkaa viime viikonlopulta ei tullut. :)

  VastaaPoista
 3. Mitä Gemblu tekee nykyään? Onko se vielä teidän? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gemblu on myyty kivaan perheeseen harrasteponiksi tänne Virroille. Se asuu meiltä noin 5km päässä. :)

   Poista