20. lokakuuta 2015

Hallimestaruus 2015

Moikka!

Viime viikonloppuna kilpailtiin Ypäjällä junioreiden hallimestaruuksissa sekä junioreiden sarjakilpailujen finaaleissa. Mukana mulla oli Evita, Tobima, Nella ja Fresco.
Lähdettiin Ypäjälle perjantaina päivällä, sillä hyppäsin Nellalla ja Frescolla vielä perjantai iltana warm up-luokan. Molemmat hepat olivat aika virkeitä, mutta hyppäsivät hyvin. Lisäksi kävin vielä myöhemmin ratsastamassa Tobimalla vähän.


Lauantaina mun ensimmäinen luokka alkoi vasta klo. 17.30, joten saimme odotella ensin koko päivän. Ensin aamupäivällä kävin ratsastamassa Frescolla vähän, jonka jälkeen menimme katsomaan poniluokkaa äitin kanssa.
Hyppäsin kaikilla hevosilla 120cm Pegasos Hevosmatkat Juniorisarjan finaalin. Lähdin Tobimalla luokassa ensimmäisenä. Se hyppäsi nopean 0/0vp ja johto paikka säilyi koko luokan läpi. Tobimalle siis voitto 120cm luokasta. Nella oli todella villi ja hieman keskittymiskyvytön alkuradasta ja sen kanssa sainkin yhden pudotuksen perusradalta.
Fresco oli myös todella menossa ja aavistuksen vahva. Sillä sain perusradalta kaksi pudotusta, sillä Fresco pääsi hieman pitenemään noissa kohdissa.
Evita oli myös aivan hirveän villi! Se hyppäsi 0/0vp sijoittuen 5. mutta rata ei todellakaan ollut parhaitamme. Evita oli järkyttävän vahva ja juoksi esteiden välissä. Ihme kyllä kaikki puomit pysyivät ylhäällä. :'D

Luokka palkintojenjaon jälkeen jaettiin myös koko juniorisarjan palkinnot ja voitin Evitalla koko sarjan. Palkinnoksi saimme 500€:n lahjakortin Horzelle. Palkinto osui todella hyvään saumaan, sillä olen pitkään himoinnut Evitalle samanlaista Back on Trackin verkkoloimea mikä meillä jo on isoille hevosille, mutta en millään sitä ole raaskinut ostaa. Nyt kuitenkin voi olla että käy niin että Evita viimein sen saa.

Illan päätteeksi hyppäsin vielä Frescolla ja Tobimalla 130cm (367.1). Fresco oli aivan super hyvä ja hyppäsi 0/8vp sijoittuen 9.! Uusinnassa Fresco väsähti melko totaalisesti, sen vuoksi saimme kaksi pudotusta.
Tobima oli myös jo hieman väsyneen tuntuinen 130cm radalla. Saimme perusradalta yhden pudotuksen.

Sunnuntaina mun päivän ainut luokka oli jälleen vasta iltapäivällä. Hyppäsin kaikilla hevosilla 125cm (A.M.5) junioreiden hallimestaruus luokan joka oli samalla Antares Junior Grand Prix'n finaali. Ennen finaalia tilanne sarjassa oli erittäin tiukka; minä ja Janina (Kvarnström) olimme johdossa tasapisteillä, Wilma (Heikkinen) muutaman pisteen erolla kakkosena ja minä ja Sara (Kortesoja) tasapisteillä kolmannella tilalla. Tiesin valmiiksi että nyt on ratsastettava oikeasti hyvin jos meinaa sarjassa jotain saada.
Menin Nellalla luokassa toisena. Nella hyppäsi todella hyvin ja teki hyviä ilmavia hyppyjä. Tosin saimme neljä pudotusta jotka olivat kaikki aivan täysin omiani. Minulla on vasenpolvi todella kipeä ja en kertakaikkiaan pystynyt istumaan Nellan hypyissä. Jouduin ottamaan ponnistuksessa aina hieman tukea ohjista enkä pystynyt puristamaan niin paljon kuin olisi tarvinnut, joten Nella jäi noissa kohdissa matalaksi missä puomi tuli.
Seuraavaksi menin Frescolla. Fresco hyppäsi aivan super hienosti 0vp perusradalla. Frescon radallakin vielä polveen sattui niin lujaa että vedet vaan valuivat silmistä väkisin. Onneksi Frescon radan jälkeen särkylääke alkoi hieman vaikuttamaan, joten Evitan ja Tobiman radoilla ei sattunut enään ihan niin lujaa.
Menin siis Evitalla seuraavana. Evita oli edelleen ihan hirveän villi ja kyyläsi melko paljon. Sekin hyppäsi perusradan 0vp, mutta rata ei ollut todellakaan parhaimpiamme. Jouduin nykimään Evitaa melko paljon sillä se yritti koko ajan vetää itseään pitkäksi ja lähteä juoksemaan. Tuon kokoisilla esteillä en voi antaa sen pidentyä yhtään jos haluan että se hyppää hyvin tai edes hyppää. Jouduin tekemään lisäaskeleita joka väliin, mutta Evitan kanssa joutuu myös oikeastaan aina tekemään sen lyhyen laukan vuoksi.
Viimeisenä menin Tobimalla, jolla minun oli pakko tehdä nolla, jos aioin olla "satulataistossa" vielä mukana, sillä Janina oli tehnyt perusradalta 0vp tuloksen. Tobima hyppäsi todella hyvin ja hyppäsi 0vp, joten olimme mukana uusinnassa.

Olin jo tässä vaiheessa täysin hämmentynyt siitä että 3 hevosta 11 uusijasta on minun. Menin Frescolla ensimmäisenä omista hevosistani eli lähtönumerolla 4. Fresco oli jo väsynyt ja vähän sitä mieltä että on tehnyt tarpeeksi hommia samalle viikonlopulle ja jäi taas pitkästä aikaa jumpittamaan ennen ensimmästä estettä. Pääsin kuitenkin jatkamaan hyvin ja Fresco hyppäsi todella hyvin. Saimme yhden pudotuksen vielä lisäksi sarjan b-osalla ja aikavirheitä, mutta olin silti todella tyytyväinen Frescoon! Kuitenkin siitä on vain 3kk kun se vielä hyppi nurkissa kisoissa enkä pääsyt ratoja maaliin. Niistä ajoista on nyt jo tultu valovuosi eteenpäin.
Seuraavaksi menin Evitalla. Mietin vain aloittaessani että jos mun mini-Evita tästä selviää maaliin asti niin se on jo ihme. Esteet siis oli 130-135cm ja suurimmaksi osaksi 135cm. Mutta Evita oli aivan äärettömän urhea ja hyppäsi 0vp ja meni kolmannelle tilalle, kun kaksi ratsastajaa itseni lisäksi oli jäljellä.
Kun menin luokan viimeisenä Tobimalla radalle, tiesin että kukaan siinä välissä ei ole nollaa tehnyt eli Evita on kiinni pronssissa. Tiesin myös Janinan saaneen yhden pudotuksen uusinnassa, joten minun ei Tobimalla tarvitsisi tehdä kuin 0vp ja koko GP- sarja olisi myös nimissäni. Mietin ehkä 20 sekunnin ajan laukatessani kohti ensimmäistä estettä että teenkö varmaa nollaa vai yritänkö ratsastaa kirkkaammasta mitalista. Päätin kuitenkin että ennemmin ratsastan nollaa, kun olin jo mitalin itselleni varmistanut. Tobima hyppäsi todella hyvin ja hyppäsi 0vp, mutta jäi Evitan ajasta 0.44 sekuntia.
Evitalle siis HALLIMESTARUUS PRONSSIA ja Tobimalle 4. sija!! Lisäksi Evita oli noussut sarjakilpailussa tasapisteisiin toiselle tilalle Janinan kanssa finaalissa, mutta koska finaalissa paremmuus järjestys tuloksissa ratkaisee tasapistetilanteessa, otin kaksoisvoiton Antares Junior Grand Prix- sarjassa! Lisäksi vielä Frescokin nappasi 9. sijan hallimestaruus luokassa. En voisi olla ylpeämpi kaikista kolmesta hevosesta♥ Ja varsinkaan pienenpienestä Evitasta joka jälleen kerran ylitti itsensä aivan täysin. En olisi ikinä voinut uskoa että noista neljästä hevosesta joilla luokassa starttasin, Evita olisi se joka saa mitalin. Olen täysin sanaton!

Palkinnoksi sarjakilpailun voitosta sain Antares estesatulan ja toisesta sijasta Antares kypärän!

Happy to have horses like these!♥

Upea kausi kaiken kaikkiaan takana! Vaikka tässä onkin vielä muutamat kilpailut jäljellä ennen kuin kausi on virallisesti pulkassa, haluan jo valmiiksi kiittää kaikkia tänä vuonna mukana olleita ja minua tukeneita ihmisiä. Erityisesti vanhempiani jotka ovat mahdollistaneet kaikki kilpailut yms. sekä sponsoreitani sekä kaikkia hevosenomistajia ja kisahoitajia jotka ovat olleet auttamassa kisoissa. Sekä aivan erityisesti valmentajaani Ted Nätterqwistiä jota ilman en olisi tässä pisteessä.
Ilman ketään teistä tämä kilpailukausi ei olisi ollut mahdollinen tai ainakaan yhtä menestyksekäs!
Nyt vielä hypätään toivottavasti samalla drivellä parit kisat joiden jälkeen vetäydytään joulutaolle ja treenaamaan lisää, jotta ollaan entistäkin paremmassa vireessä tulevalla kaudella.

Tiedossa on siis vielä HIHS tällä viikolla ja mahdollisesti Tampereen kilpailut marraskuussa. Lähdemme huomenna Helsinkiin Nellan ja Tobiman kanssa. Nellalla kilpailen junior-tourilla ja Tobimalla U25-tourilla.~ Jenni

8 kommenttia:

 1. Hei, jos kiinnostaa kuvia torstailta Nellasta ja Tobimasta Hihsistä :)
  http://tarunkuvat.galleria.fi/kuvat/2015/KISAT/Estekisat/HIHS+2015/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostaa ehdottomasti!:) Saako kuvia käyttää blogissa?:)

   Poista
  2. Saa käyttää :) Somet yms. samoin, kuvaaja ois kiva mainita jos leiman rajaa pois . Kesältä on kuopiosta kuvia Nellasta ja Ekistä, jos niitä haluut :)

   Poista
  3. Olis tosi tosi kiva jos voisin saada niitäkin kuvia!! :)

   Poista
  4. http://tarunkuvat.galleria.fi/kuvat/2015/KISAT/Estekisat/Kes%C3%A4+2015/ :)

   Poista