15. marraskuuta 2015

Helsinki International Porsche Horse Show 2015!Nyt on myös HIHS 2015 jo takanapäin. Kiireiden vuoksi en ole ehtinyt kirjoittaa HIHS:stä aikaisemmin, mutta nyt tulee selostus meidän viikonlopusta Helsingin jäähallissa.

Lähdimme ajamaan Helsinkiin keskiviikkona iltapäivällä. Illalla kävimme iskän kanssa jäähallilla hoitamassa kanslia-asiat ja hakemassa rannekkeet, sillä välillä kun äiti ajoi hevosautolla Nellan ja Tobiman Tuusulaan tallille.

Torstaina lähdettiin aamulla 8 aikaan tallille. Käytiin ensin kävelyttämässä hepat, jonka jälkeen alettiin äitin kanssa harjaamaan ja letittämään niitä.


Lähdettii ajamaan jäähallille 10 aikaan. Hyppäsin Nellalla 120cm (367.1) Junior Tour- luokan ja Tobimalla 130cm (367.1) U25-tour luokan.
Nella oli todella villi, mutta oli radalla sopivasti vähän jännittynyt joten ei tehnyt yli nopeita hyppyjä. Nella hyppäsi 0/0vp ja sijoittui 3.! Ja koska ensimmäiseltä päivältä 3 parasta pääsi sunnuntain top10-finaaliin, lunasti Nella heti paikan itselleen sinne.
Tobima oli verkassa todella jännittynyt ja hyppäsi oikeastaan vain ylöspäin. Radalla oli onneksi jo rennompi, mutta ei parhaimmillaan. Se hyppäsi kuitenkin 0/4vp saaden uusinnan viimeisen esteen alas.

Tobiman luokan jälkeen lähdimme viemään heppoja takaisin tallille, emmekä enään menneet takasin jäähallille.

Perjantaina menimme taas 8 aikoihin tallille ja ensimmäisenä kävelytimme hevoset. Sen jälkeen valmistauduimme jäähallille lähtöön.
Perjantaina hyppäsin jälleen molemmilla hevosilla. Nellalla junior tour 120cm (A.2.0) ja Tobimalla U25-tour 135cm (A.2.0)

Nella oli jälleen aivan super hyvä ja hyppäsi 0vp sijoittuen jälleen 3.!Tobima sen sijaan ei ollut kovin hyvä, saaden 4 pudotusta. Radassa ei perjaatteessa ollut mitään isoa vikaa, että olisin itse esimerkiksi ratsastanut todella huonosti, mutta puomeja vain tippui. Topsu ei ehkä katsonut alkuradasta että esteet olivat niin isoja ja että nyt täytyy oikeasti hypätä, sillä se ei ole ikinä ennen noin isoa ja teknistä rataa hypännyt. Sen kanssa ei siis paikkaa finaaliin, mutta silti todella tyytyväinen heppaan.

Perjantaina menimme illalla takaisin jäähallille kun olimme saaneet hepat hoidettua tallilla, Ilta kului kavereita ja tuttuja nähden.


Lauantaina meillä oli välipäivä. Kävin ensin aamulla ratsastamassa molemmat hepat tallilla, jonka jälkeen lähdimme jäähallille, missä olimmekin sitten ihan iltaan asti. Lauantai sisälsi kavereiden kanssa chillailua, shoppailua ja katsomossa istumista.Sunnuntaina meillä olikin aikainen herätys, sillä mun luokka alkoi jo klo 9. Olimme tallilla jo 7 aikaan, kävelytimme hevoset ja valmistelimme ne lähtöön. Tobima lähti siis myös mukaan jäähallille sillä lähdimme sieltä suoraan ajamaan kotiin.
Nellalla hyppäsin siis Junior Tour TOP10-finaalin 130cm (A.2.0). Rata oli melko tekninen ja iso ja jo radan kävelyssä huomasin muutaman kohdan mitkä tulevat olemaan Nellalle vaikeita.
Nella oli jo melko väsyneen tuntuinen ja hyppäsi matalana saaden 3 pudotusta. Olen kuitenkin super tyytyväinen mummuun! En osannut siltä odottaa sijoituksia edes ensimmäisiltä päiviltä, sillä edelliset kisat eivät olleet todellakaan menneet hyvin.


Kotimatkalla kävimme viemässä Tobiman Kirkkonummelle ja jatkoimme Nellan kanssa kotiin.

~ Jenni

6 kommenttia:

 1. Kauanko kävelytätte yleensä hevosia esim nyt kun sanoit että kävelytitte kisoissa aamulla ne? Entä kuinka hoidatte hevosten jalkoja ja minkälaisen treenin jälkeen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä kävelytetään n. 20min. Jos ollaan kisapaikalla yötä ja luokka on jo aamulla niin sitten saatetaan käydä taluttamassa ensin joku 10min ja sitten kävelen ennen verkkaan menoa pidemmät alkukäynnit. Kotona käytetään kylmäyssuojia aina hyppäämisen jälkeen, joillain hevosilla pidän kylmäyssuojia etujaloissa myös sileän ratsastuksen jälkeen ja toki myös tarpeen mukaan jos jalat on esim ollu vähän turvoksissa. Kisoissa ja valmennuksissa kun yleensä ei saada kylmäyssuojia mukaan niin kastellaan jalat kylmällä vedellä ja sitten laitetaan linimenttiä ja illalla vielä kun linimentin vaikutus on loppunu niin laitetaan yöks Back On Trackit tai lämppärit. :)

   Poista
 2. Kellä kaikilla hepoilla jatkat ensi kaudella kisaamista? :) kiva kun jaksat blogata aina kisoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens kauden hevostilanne on vielä ihan tosi auki, mutta ainakin Evita ja Eki on mulla ens kaudella, Fresco myös näillä näkymin on jäämässä mulle.

   Poista
 3. Miksi veitte tobiman kirkkinummelle?

  VastaaPoista