21. joulukuuta 2015

140. Kuulumisia

Moikka!

Taas on viime postauksesta kulunut aikaa ihan tolkuttoman paljon ja kaiken laista ehtinyt tapahtua. Monet ovatkin kyselleet että mitä hevosia mulla on ensi kaudella käytössä ja vastaus on että itsekkään en vielä yhtään tiedä. Kaikki on aivan täysin auki, mutta Evita ja Eki nyt varmasti. Frescon Mikko on perjaatteessa luvannu mun käyttöön myös ensi kaudeksi, mutta toki jos sen joku haluaa ostaa niin sitten sekin lähtee. Itse toivon todella että saisin sitä pitää, kun se nyt viimein on lähtenyt kulkemaan niin hyvin ja ensi kaudella melko varmasti sekin olisi valmis nuorten GP:seen.

Nella tosiaan muutti heti HIHS:n jälkeen seuraavalla viikolla takaisin kotiin Lehtimäelle. Sen kanssa yhteistyö melko varmastikin oli tässä ja se siirtyy hyppäämään omistajansa kanssa pienempiä luokkia.
Muutama viikko sitten Nellaa näinkin ja sille kuului tosi hyvää.

Tobiman tilanne on aivan auki. Se muutti HIHS:in jälkeen Kirkkonummelle, sillä sen omistaja opiskelee Helsingissä. Pieni mahdollisuus on olemassa että Tobima olisi tulossa ensi kaudeksi mulle, mutta se ei tosiaan ole millään muotoa varmaa.

Hallimestaruus postauksessa mainitsinkin muistaakseni polviongelmistani. Menin heti HIHS:n jälkeen Koskiklinikalle fysiatrian erikoislääkärille, joka ohjasi mut seuraavalla viikolla magneettikuviin. Muutaman viikon kuluttua kävin vielä ortopedillä ja viikko sitten polvi sitten tähystysleikattiin. Polvesta löytyi polvilumpion alta ylimääräistä rasvakudosta, joka on mahdollisesti aiheuttanut osan kivuista. Tuo vamma oli traumaperäinen eli aiheutunut jostain polveen kohdistuneesta iskusta tms. Uskoisin että Finnderbyn tippumisesta. Toinen "vamma" mikä polvesta löytyi oli ainakin käsitykseni mukaan rasitusperäinen, eli polvilumpioni rustopinnassa oli pehmentymä, joka myös mahdollisesti aiheutti kivut.
Ensimmäiset pari päivää polvi oli todella kipeä turkotuksen vuoksi. Nyt kun turvotus on päivä päivältä vähentynyt ovat kivut myös hävinneet. Nyt polvi alkaa tuntumaan jo todella normaalilta ja pystyn kävelemään täysin normaalisti.
Huomenna fysioterapeutilla luultavasti selviää vähän aikataulua koska mahdollisesti pääsisin takasin hevosen selkään. Koskisairaalan fysioterapeutti veikkasi että 3-4 viikon kuluttua voisin olla siinä kunnossa että pystyy taas treenaamaan kunnolla. Hän sanoi että niin kauan pitäisi ottaa rauhallisemmin että polveen ei treenatessa satu, eikä se kipeydy sen jälkeen.
Melko hankalaa meinaa olla pystyä olemaan rauhallisesti ja huomaa että mun päälle ei ole yhtään hyvä kun en pääse joka päivä urheilemaan edes jollain tavalla. Toivon todella että viimeistään ensi viikolla pääsisin pikkuhiljaa takasin hevosen selkään.

Kävimme myös marraskuun alussa viikon lomalla Espanjan Benalmadénassa. Sää oli todella hyvä koko loman ajan, joka päivä oli aurinkoista ja n. +25c lämmintä. Shoppailimme äitin kanssa melko paljon, iskän olessa golf-kentällä sekä otimme aurinkoa. Kävimme myös yhtenä päivänä Gibraltarilla.

hotellin uima-altaatUpper Rock, Gibraltar
Apinoita Gibraltarilla
maisemia Gibraltarilla
Benalmadénan akvaario


Puerto Marina

 

Uusi tallimme alkaa olla jo loppusuoralla valmis. Ajattelin että teen esittely postauksen uudesta tallista, kunhan se on kokonaan valmis.

Meillä oli myös Piia Pantsun valmennus 5.-6.12. Lehtimäellä. Valmennuksesta voisin tehdä erillisen postauksen tässä lähipäivinä.

En voi uskoa että jouluun on enään vain muutama päivä, sillä meillä ainakin sää on kuin syyskuussa. Tänä aamuna oli +10 astetta lämmintä eli lämpimämpi kuin juhannuksena! Lunta meillä oli n. kuukausi sitten jo aika paljon, mutta se suli melkein yhtä nopeasti kuin tulikin. Positiivista se että ainakin olen joutunut opettelemaan ajamaan jo kaiken laisessa kelissä autolla. Ajokortti mulla tosiaan on ihan loppusilauksia vaille taskussa, eli teoriakoe pitäisi käydä tekemässä ja muutamat viimeiset ajotunnit ajaa että pääsen heti 9. päivän jälkeen inssiin, mikäli kaikki menee suunitellusti.

~ Jenni

1 kommentti:

  1. Wau uus talli! Se on varmaan hieno! Kiva kuulla että on kuitenkin noinkin monta hevosta ensi kaudeksi käytössä :)

    VastaaPoista