17. helmikuuta 2016

Valmennuksia

Moikka!

Mulla on ollut todella kiirettä viime aikoina koulun ja hevosten kanssa, joten blogi on taas päässyt jäämään hieman taka-alalle.
Ollaan käyty viime postauksen jälkeen kolme kertaa valmennuksessa, kaksi kertaa Piia Pantsun valmennuksessa Lehtimäellä ja kerran Tedin valmennuksessa Valkeakoskella.

Tosiaan 5.-6.12. olin Ekillä Piian valmennuksessa Lehtimäellä. Tämä valmennus ehti olla jo ennen leikkaustani, mutta en ole siitä muistanut kirjoittaa.
Ensimmäisenä päivänä teimme tekniikka harjoituksia ja pyrimme saamaan hevosten hyppyjä ilmavammiksi ja pyöreämmiksi.
Hyppäsimme yksittäistä pystyä jota ennen oli kaksi puomia kolmen askeleen etäisyydellä toisistaan. Lisäksi pystyssä oli vinopuomit jotka nostivat hevosten hyppyä lisää. Estettä nostettiin pikkuhiljaa ja hetken päästä yhdistimme tähän tehtävään kaksi yksittäistä okseria ja hieman ahtaa pysty-pysty -sarjan. Eki hyppäsi todella hyvin. Kerrankin se alkoi ponnistamaan kunnolla ja oikeasti käyttämään kroppaansa.

Toisena päivänä hyppäsimme rataa. Eki oli toisena päivänä hieman väsynyt ja myös jännittyneempi kuin ensimmäisenä päivänä. Se kuitenkin hyppäsi rataa suhteellisen hyvin ja olin tyytyväinen.

Polveni on toipunut leikkauksesta hyvin ja pääsin aloittamaan treenaamisen uudestaan jo hieman etuajassa. Ensimmäisen kerran pääsin hyppäämään uudenvuoden jälkeen, kun Maiju oli käymässä suomessa ja piti mulle hieman valmennusta. Teimme pääasiassa tekniikka juttuja pienillä esteillä ja lyhyitä radan pätkiä myös aika pienillä esteillä, sillä polvi oli kuitenkin todella heikko ja hyppyjen alastulot olivat sen vuoksi hieman hankalia.

9.1. vietin 18v. syntymäpäivääni ja äiti oli järjestänyt mulle aivan mielettömät yllätyssynttärit! Inssi mulla oli reilun viikon päästä synttäreistä ja kortin sain onneksi heti ensimmäisellä yrittämällä.

16.-17.1 meillä oli jälleen Piian valmennus Lehtimäellä. Tällä kertaa mukana oli Evita ja Eki. Molemmat hevoset olivat ekana päivänä todella villejä, sillä olin ehtinyt hyppäämään niillä ennen valmennusta vain kerran kunnolla väkisin tulleen hyppytauon jälkeen.
Ensimmäisenä päivänä teimme jälleen tekniikka harjoituksia. Ensin hyppäsimme kavaletteja ns. Hannun vaakunan muodossa. Lisäksi hyppäsimme  ympyrällä kahta pystyä joiden väli oli vain 8m (?).

Toisena päivänä hyppäsimme jälleen ratamaista harjoitusta. Veryttelimme yksittäisillä esteillä lähestymispuomin kanssa. Sen jälkeen hyppäsimme lyhyitä radan pätkiä ja korjasimme virheitä.
Evita oli edelleen todella villi, mutta hyppäsi super hyvin! Eki oli verkassa ensin aika hankala, mutta parani loppua kohti ja lopuksi hyppäsi todella hyvin!6.-7.2. meillä oli Tedin valmennus pitkästä aikaa Valkeakoskella. Mukana mulla oli Evita, Eki ja Fresco.
Lauantaina menin Ekillä ja Evitalla sileää ensin aamupäivällä. Molemmat olivat aika villejä, mutta tekivät kaikki tehtävät hyvin.
Iltapäivällä hyppäsin kaikilla kolmella hevosella. Eki oli todella villi ja melko huonon tuntuinen. Ted kuitenkin sanoi sen menneen todella paljon eteen päin viime näkemästä ja se varmasti onkin totta, sillä Ted oli nähnyt Ekin viimeksi lokakuussa.
Evita oli aivan hullun villi, mutta hyppäsi silti hyvin. Teimme aluksi paljon töitä pienillä esteillä, kuten myös ensimmäisellä tunnilla, jonka jälkeen hyppäsimme rataa. Evitalla hyppäsin n. 120cm radan ja kaikki toimi hyvin.
Viimeisenä oli vuorossa Fresco joka oli sekin todella villi ja sen vuoksi hieman epätasainen. Se kuitenkin hyppäsi n. 130cm radan hyvin vaikka olikin hieman keskittymis kyvytön.

Toisena päivänä menin aamulla ensin Frescolla sileää. Teimme paljon hevosen lyhennys harjoituksia ja pyrimme saamaan takaosaa alle. Fresco oli super hyvä!
Iltapäivällä hyppäsimme rataa kaikilla kolmella hevosella. Eki oli toisena päivänä jo todella paljon rauhallisempi ja hyppäsi todella hyvin! Hyppäsin sillä n. 120cm radan ja se pysyi koko radan ajan todella hyvin rentona ja teki hyviä hyppyjä.Evita oli edelleen lähes yhtä villi. Se keskittyi onneksi kuitenkin jo hieman paremmin ja hyppäsi myös todella hyvin n. 130cm radan. Ted totesikin meidän yhteistyön toimivan nyt aivan älyttömän hyvin ja että sen näkee että meillä on molemmilla yhdessä hauskaa radalla.Fresco hyppäsi myös aivan älyttömän hyvin. Se oli paljon rauhallisempi kuin ensimmäisenä päivänä. Hyppäsin sillä 135-140cm radan ja Fresco toimi todella hyvin. En voi uskoa kuinka paljon sen kanssa on saatu vuodessa aikaan! Sen ratsastettavuus on nykyään aivan eri luokkaa ja muutenkin asiat toimivat helposti.Ne jotka heppa-instagramia ovat seuranneet tietävätkin että meidän tiimiin liittyi muutama viikko sitten uusi jäsen, eli BR Amelusina "Lotta". Lotta on 11v. tamma, joka on LRK:lta mulla kilpailtavana.
Myös Tobima muutti sunnuntaina meille takaisin ainakin SM-kisoihin asti, joten tällä hetkellä hevostilanne näyttää todella hyvälle!

Tämän viikon Perjantaina mulla on Wanhojen tanssit, joten nyt loppuviikosta heppojen liikutuksesta pääosin vastaa äiti.
Uusi talli alkaa nyt myös olemaan aika lailla täysin valmis, joten siitäkin toivottavasti tulossa postausta mahdollisimman pian.

Kisakauden aloitamme Seinäjoelta 28.2.

~ Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti