2. huhtikuuta 2016

Laukaa 26.3.

Heippa!

Viime viikon lauantaina olimme Ekillä ja Lotalla hyppäämässä Laukaan Polleparkissa. Hyppäsin molemmilla hevosilla vain 90cm ja 100cm, sillä Eki oli Tampereella ollut niin jännittynyt ja Lotalla en vielä kisoissa ollut ollut.

Molemmat hevoset hyppäsivät hyvin. Eki oli ensimmäistä kertaa ikinä radallakin rento, eikä juossut yhtään. 90cm saimme uusinnassa yhden puomin, mutta sijoituimme silti 7. Lotta hyppäsi hyvän 0/0vp sijoittuen 5.
100cm (A.M.5) molemmat hevoset hyppäsivät perusradan puhtaasti. Lotta hyppäsi myös uusinan puhtaasti, sijoittuen luokassa 4. Eki sai yhden pudotuksen uusinnassa.

Kokeilin Ekille nyt Evitan turparemmejä ja se toimi niillä todella hyvin! En olisi uskonut että tuo systeemi voisi Ekille sopisi, sillä nuo kaksi hevosta ovat aivan erilaisia. Pakko oli kuitenkin jotain vielä kokeilla, kun nyt vuosi ollaan kokeiltu kaikenlaisia turparemmejä ja kuolaimia ja mikään ei ole ollut ihan hyvä. Eki siis on samaan aikaan vahva ja herkkä suusta. Se tulee vahvaksi kohti estettä, mutta kuitenkin pelkää vähän kun joutuu vetämään ohjista ja lähtee juoksemaan esteelle. Tuo juokseminen tekee siitä myös todella epävarman ja sen vuoksi olen edelleen joutunut hyppäämään sillä todella pientä. Toivon todella että tämä olisi nyt viimein ratkaisu noihin ongelmiin.

Tänä viikonloppuna kilpaillaan Tampereen Hevoset 2016- messuilla. Hyppään lauantaina Evitalla ja Tobimalla junioreiden 120cm luokan. Sunnuntaina en tule kilpailemaan, mutta messuille muuten olisi tarkoitus tulla.
Alunperin olin ajatellut tulla hyppäämään Tobimalla myös sunnuntaina avoimen 130cm, mutta koska sillä on edelleen ollut oikea kylki melko jumissa, niin ajattelin että ei ole välttämättä hyvä hypätä ahtaalla areenalla kovin isoa, kun Tobima niin helposti  jännittyy ja alkaa hyppäämään liian paljon ylöspäin ahtaalla areenalla, mikä ei taas lihas jumeja ainakaan helpota.

Ensi viikolla meillä ei ole kisoja, mutta seuraavana viikonloppuna olisi tarkoitus kilpailla Ypäjä Spring Showssa.

~ Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti