17. toukokuuta 2016

Monet kisat

Moikka!

Taas on meinannut blogin päivittäminen vähän jäädä, joten kerrotaan nyt kerralla sitten kaikki viime aikojen kuulumiset.

13.4. olimme maajoukkue vesi-/ulkotreeneissä Ypäjällä Tobiman kanssa. Hyppäsimme rataa johon kuului kaksi erilaista vesihautaa, lyhyempi ja pidempi. Tobima oli todella villi, sillä olin päässyt ennen treenejä ratsastamaan vain muutaman kerran kotona ulkokentällä. Kaikesta ylimääräisestä höyryämisestä huolimatta Tobima hyppäsi hyvin ja Sanna oli jälleen todella tyytyväinen siihen.Samana viikonloppuna eli 16.-17.4. meillä oli viimeiset hallikisat Ypäjällä. Mukana meillä oli Evita, Fresco ja Tobima. Tuota viikonloppua voisi kutsua totaaliseksi katastrofiksi, sillä mikään ei sujunut niin kuin olisi pitänyt.
Lauantaina hyppäsin Tobimalla junioreiden 120cm verkkaluokkana. Tobima hyppäsi hyvän 0/0vp, mutta ei sijoittunut sillä en ratsastanut yhtään aikaa. Hyppäsin sillä myös avoimen 135cm yhdellä turhalla pudotuksella.
Frescolla hyppäsin lauantaina vain avoimen 120cm yhdellä pudotuksella.
Tähän asti kaikki kuulostaakin vielä ihan hyvältä, mutta Evita oli kaikkea muuta. Ensin putosin junioriluokan veryttelyssä, ja meinasin pudota vielä toisenkin kerran. Radalla Evita sinkoili aivan mihin sattuu ja yritti kääntyä ympäri ennen jokaista estettä. Se kuitenkin hyppäsi kaikesta huolimatta 0/0vp. Avoimen 120cm verytelyssä se oli jo paljon paremman tuntuinen ja radalla tuntui rentoutuvan loppua kohti, joten itsekkin aloin rentoutumaan. No ei olisi pitänyt, sillä Evita käytti heti tilaisuuden hyödyksi ja poistui altani ennen toisiksi viimeistä estettä ja itse jatkoin matkaa kukkapurkin päälle.Sunnuntaina Evita oli jo paljon normaalimpi ja hyppäsi avoimen 120cm yhdellä pudotuksella, samoin kuin Fresco. 130cm ratsastin itse todella huonosti. Frescco aloitti hyvin, mutta väisti sarjalla todella paljon laitaa, jolloin väli piteni ja itse olin hidas jalan kanssa. Fresco teki väliin 1,5 askelta ja pysähtyi, sillä sillä ei ollut mitään mahdollisuuksia hypätä. Toisella kerralla saimme pudotuksen a-osalla, joten tulokseksi 8vp+vähän aikaa (en muista paljonko).
Tobima hyppäsi todella hyvin ja oli hyvä ratsastaa, mutta itse tein yhden aivan totaalisen lähestymisvirheen radan pienimmälle pystylle ja käytännössä itse pysäytin Tobiman. Tulokseksi 7vp.

Seuraavana viikonloppuna (23.-24.4.) starttasi ulkokausi Järvenpään Ratsastuskeskus Ainossa. Mukana meillä oli Evita, Tobima ja Eki. Lauantaina hyppäsin Ekillä 95cm 0/0vp ja 105cm nuorten hevosten luokan yhdellä pudotuksella.
Evitalla hyppäsin 115cm vielä ennen kuin järkyttävä rae- ja lumisade alkoi ja kisat jouduttiin hetkeksi keskeyttämään. Lopulta kun lumisade ei loppunut ja lunta oli kertynyt kentälle jo n. 15cm, päätettiin kisat siirtää maneesiin ja luokka jakaa sen mukaan ketkä olivat ulkona ehtineet hyppämään. Evita sijoittui luokan a-osiossa 4. 0/0vp tuloksella. Empä ole ennen joutunut kesken kisojen kantamaan esteitä pois radalta ja rakentamaan uutta rataa halliin.
Kisoja siis jatkettiin hallissa, joten Evitan toinen luokka ja Tobiman luokka hypättiin sisällä. Evitalla menin vielä 125cm, jonka se hyppäsi myös 0/0vp sijoittuen 5. ja Tobimalla 130cm A.M.5. Tobima hyppäsi myös perusradan puhtaasti, mutta uusinnassa saimme 2 pudotusta oman huolimattomuuteni vuoksi, mutta sijoituimme silti 3.

Sunnuntaina hyppäsin Ekillä 110cm nuorten hevosten luokan, jossa saimme 2 melko turhaa pudotusta. Evitalla hyppäsin avoimen 120cm ja olimme 5. 0/0vp tuloksella.
Tobimalla menin 130cm yhdellä omalla pudotuksellani.
Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä viikonloppu sääkatastrofista ja irtokengistä huolimatta.

Vappuviikonloppuna meillä oli Tedin valmennus Valkeakoskella. Mukana mulla oli Eki ja Lotta. Molemmat hevoset hyppäsivät todella kivasti molempina päivinä ja Ted oli niihin tyytyväinen.

6.-8.5. kilpailimme GP- avauskisoissa Järvenpäässä Evitalla ja Tobimalla. Perjantaina meidän luokat oli vasta iltapäivällä, joten kävin aamulla ratsastamassa Tobiman kevyesti. Evitalla hyppäsin 120cm A.2.0, jonka Evita hyppäsi 0vp ja sijoittui 2.
Tobimalla hyppäsin 130cm 367.1, jonka Tobima hyppäsi myös 0/0vp sijoittuen 8.

Lauantaina kävin taas aamulla ratsastamassa Tobiman, jonka jälkeen kävin sen kanssa eläinlääkärintarkastuksessa, mikä järjestettiin kaikille GP:tä hyppääville hevosille. Hyppäsin Tobimalla siis LähiTapiola Future Challenge Grand Prix:n 135cm. Tobima hyppäsi super hyvin, saaden perusradan toisiksi viimeisen esteen alas ja ollen ensimmäinen ei sijoittunut luokassa.
Evitalla hyppäsin 115cm junioricupin osakilpailun, jossa arvosteluna oli tyyliarvostelu. Evita hyppäsi hyvän, rennon nollaradan ja sijoittui jaettu 5.Sunnuntaina kävin aamulla ratsastamassa molemmat hevoset kevyesti, jonka jälkeen ehdimme mennä katsomaan LähiTapiola Grand Prix:n ensimmäisen kierroksen. Tobimalla hyppäsin vain avoimen 130cm (A.M.5). Tobima hyppäsi todella hyvän 0/0vp väsystä huolimatta ja sijoittui 5.Viime viikonloppuna (13.-15.5.) kilpailimme Turun Maljassa, jossa mukana oli Evita, Eki ja Lotta.
Perjantaina hyppäsin Ekillä vain 110cm. Eki oli todella jännittynyt ja huono ratsastaa, joten saimme yhden kiellon, yhden puomin ja aikaa (13vp). Lotta sen sijaan oli todella hyvä ja sijoittui 110cm 2.
Evita hyppäsi myös 120cm todella hyvin voittaen luokan.

Lauantaina hyppäsin Ekillä nuorten hevosten 110cm. Eki oli jo paljon parempi ratsastaa ja vähemmän jännittynyt ja sai yhden pudotuksen. Hyppäsin Ekillä myös ensimmäisen 120cm ja Eki hyppäsi todella hyvin saaden myös siinä yhden pudotuksen.
Lotta hyppäsi 110cm hyvin 0/0vp sijoittuen 3. ja 120cm 7vp. 120cm yritin kääntää hieman liikaa sillä luokka oli aikaluokka, joten sen vuoksi yksi kielto.
Evitalla hyppäsin 125cm, jonka Evita hyppäsi myös hyvin saaden harmittavasti uusinnan viimeisen esteen alas. Evita sijoittui silti 3.

Sunnuntaina Turussa satoikin sitten vettä varmaan koko kevään edestä, jonka vuoksi kisat jouduttiin ensimmäisen luokan jälkeen keskeyttämään. Ensimmäinen luokka päästiin kuitenkin hyppäämään 5:n reippaan, säänkestävän ratsukon voimin. Pääsimme ensin kävelemään radan normaalisti, jonka jälkeen pääsimme vielä hevosten kanssa pyörimään kisakentälle, sekä hyppäämään yhtä estettä, jonka jälkeen ratsastajat yhdessä ratamestarin ja tuomariston kanssa päättivät hypätäänkö luokkaa vai ei. Päätimme että luokka voidaan hypätä sateesta ja kentällä olevista lätäköistä huolimatta. Evitaa ja Lottaa sade ällötti todella paljon. Evita sai yhden kiellon kuskin hitauden vuoksi ja yhden pudotuksen sekä yhden aikvirheen. Lotta sen sijaan ei pystynyt liikkumaan mihinkään. Se hyppäsi 5 ensimmäistä todella hitaasti, mutta 6.:lla esteellä oli sitä mieltä että nyt riittää.

Fresco on ollut nyt hieman tauolla. Se on ollut todella jäykkä, joten käytimme sen klinikalla ja siltä hoidettiin hieman etujalkoja. Nyt se kävelee vielä tämän viikon, jonka jälkeen Fresco palaa normaaliin liikuntaan.
Tobima on ollut myös hieman kevyemmällä, koska sillä on seuraavat kilpailut vasta ensi viikolla.
Assi kävi nyt myös viimein klikalla, vaikka onkin ollut jo lokakuusta asti ratsastamatta. Siltä löytyi isot muutokset kaularangasta, mikä selittää oudon käytöksen ratsastaessa. Olemme suunitelleet että astuttaisimme Assin tänä kesänä, ja ensi kesänä mietitään sen jatkoa tarkemmin. Varmaa on se että sillä ei koskaan enään voi ratsastaa, mutta siitos- tai seurahevoskäyttöön ei ole estettä. Totta kai minua harmittaa todella paljon, sillä Assihan on vasta 10-vuotias ja sillä olisi ollut vaikka kuinka paljon kapasiteettiä, mutta ei tuolle mitään voi. Onneksi sillä on hyvä suku ja hyvä rakenne joten astuttamiselle ei ole mitään estettä.


Loma alkaa ja tallissa on tilaa, joten pystyn ottamaan myös ratsutuksia tai lisää hevosia kilpailtavaksi. 
Lisätietoja facebook viestillä tai puhelimitse.

~ Jenni

2 kommenttia: